Tomić: Prvo poluvrijeme smo bili užasni

Zagreb, 26.04.2019 - Utakmica 31. kola Prve HNL Lokomotiva - Istra 1961. Na fotografiji Goran Tomić. Foto HINA/ Daniel KASAP/ dkas

Nogometaši Rijeke pobijedili su Slaven Belupo 2:1 u utakmici 8. kola Prve HNL. Bila je to 21. uzastopna utakmica u kojoj na domaćem terenu nisu izgubili od Slavena, ali jedna od onih u kojoj su ih gosti namučili do posljednje minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Vidjeli ste jedna izrazito teška utakmica. Mislim da prvo poluvrijeme se nismo pojavili na utakmici. Bili smo stvarno užasni. Kao da nam ova pauza nije dobro došla jer baš smo ispali iz nekog ritma, kasnili smo na svaki duel, nismo niti jedna duel dobili, bez agresivnosti, bez neke energije, stvarno smo bili loši. U drugom poluvremenu smo podigli ritam, probudili smo se. Izmjene su donijele tu dodatnu energiju i na kraju s kvalitetom naših igrača to priveli kraju, rekao je trener Rijeke Goran Tomić.

Na Rujevici su gosti poveli u 64. minut nakon lijepe akcije u kojoj su izigrali obranu Rijeke, a Nedim Hadžić je izbio sam pred golmana i zatresao mrežu. No, onda je uslijedio preokret u režiji Josipa Drmića. U 78. minuti nakon kornera Velkolvski je prebacio na drugu vratnicu, a Drmić je neumoljiv. I drugi Rijekin gol pao je nakon prekida, a bilo je to u 85. minuti. Nakon slobodnog udarca Krešić je prebacio loptu glavom, a Drmić je ponovno na pravom mjestu i zabija za pobjedu 2:1.

– Normalno da nije ugodno kad jedna organizirana ekipa pod novim trenerom, što je isto jako tako bitno, se zatvori. Ovakve utakmice prekidi rješavaju i to se opet danas pokazalo. Raduje nas podrška publike. Kad je i publika dala gasa i ekipa je isto tako. Kad se spoji sve u jedno, uspjeh ne može izostati, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prvo poluvrijeme smo bili jako dobri, imali smo četiri vrlo dobre prilike, a u drugom je do izražaja došao Rijekin širi kadar. Napravili su dobar pritisak, ali primili smo dva naivna gola iz dva prekida”, izjavio je Zekić u komentaru utakmice.

“Nije utjeha, ali ovo je korak naprijed za nas jer smo bili hrabriji i okomitiji. Zaslužili smo barem bod, ali nema plakanja. Za par dana imamo novu utakmicu, moramo se skupiti”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.