Tonel: Pobjednika iz susreta Hrvatska – Portugal vidim u finalu

Bivši reprezentativni portugalski branič i jedan od najboljih stranaca u povijesti zagrebačkog Dinama, Tonel (36), očekuje neizvjesnu utakmicu između Hrvatske i Portugala u osmini finala Europskog prvenstva te napominje kako će pobjednik najvjerojatnije igrati u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bit će to odlična utakmica dviju sjajnih napadačkih momčadi a izgledi su 50-50. Male razlike će odlučiti pobjednika”, rekao je Tonel u telefonskom razgovoru za Hinu. “Tko pobijedi u tom susretu najvjerojatnije će doći do finala jer su i Hrvatska i Portugal bolje momčadi od svih ostalih u ovom dijelu ždrijeba”.

Tonel se trenutačno odmara u Zadru s obitelji pa je zbog puta propustio pogledati posljednju utakmicu između Portugala i Mađarske koja je završila 3-3.

“U prve dvije utakmice Portugal nije igrao dobro ali isto tako nije imao niti sreće. Imali su posjed lopte ali to nije bilo to. Previše toga ovisi o Ronaldu, koji je zaista najbolji, ali u napadu nedostaje jedna tipična 9-tka”, kaže Tonel. Portugal je prvo odigrao neriješeno protiv Islanda 1-1, a onda i 0-0 s Austrijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nekada je to dobro. Igrači su svjesni da mogu i moraju bolje, sada će biti još snažniji jer znaju da su najteže prošli. Atmosfera u momčadi je dobra, čitava zemlja je uz njih iako do sada nisu ispunili očekivanja, a u jednoj utakmici sve je moguće. S druge strane kod Hrvatske ne vidim slabu točku, dobra je u svim redovima. Modrić je jako važan za ovu momčad, a Perišić je u odličnoj formi. Nije bilo jednostavno pobijediti Španjolsku a hrvatski igrači su tim trijumfom pokazali vrijednost. Dobro su igrali obranu te kontrama ugrožavali protivnička vrata te na kraju iskoristili priliku”, rekao je nekadašnji branič Sportinga iz Lisabona i Dinama.

“Bit će to lijepa utakmica a ako Portugal ne pobijedi, a Hrvatska dobro odigra, bit će mi drago zbog Hrvata. Nosim lijepa sjećanja odavde, igrao sam s Vidom, Vrsaljkom i Badeljem te se zaista svih njih rado sjećam kao i trenutaka u Dinamu”, rekao je Tonel.

On je u dvije sezone od 2010. do 2013. odigrao 85 utakmica za Dinamo čiji su ga navijači ocijenili jednim od najkorektnijih i najprofesionalnijih nogometaša ikada. Dinamo je napustio jer ga je tadašnji trener Ante Čačić, sadašnji hrvatski izbornik, otpisao i premjestio među juniore a umjesto njega uveo Antu Puljića iz Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tonel je prošle sezone igrao u portugalskom prvoligašu Belenenses iz Lisabona nastupivši u grupnoj fazi Europske lige a krajem mjeseca mu istječe ugovor. “Sada sam bez kluba, vidjet ćemo što će biti nakon odmora”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.