Toplak: Nastaviti pozitivan niz; Garcia: Nadamo se bodovima

toplak
Foto: fah

Nogometaši Gorice i Istre 1961 u petak će otvoriti 30. kolo 1. HNL-a. Susret su najavili treneri Samir Toplak i Gonzalo Garcia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica i Istra 1961 ove su se sezone susreli četiri puta, triput u prvenstvu i jednom u Kupu. U prvenstvu obje momčadi imaju po jednu pobjedu, a jednom su remizirale, dok su u četvrtfinalu Kupa uspješniji bili nogometaši Gorice koji su prošli dalje nakon izvođenja jedanaesteraca.

Domaćini iz Velike Gorice susret dočekuju u nizu od četiri utakmice bez poraza, dok Puljani zadnjih osam utakmica nisu pobijedili. Zadnju pobjedu Istra 1961 upisala je upravo protiv Gorice (2:1), u dvoboju 21. kola igranom na Aldo Drosini 28. siječnja.

– Bilo je ugodno raditi u tjednu nakon pobjede u Šibeniku, igrači su pozitivni i optimistični, a u tom duhu smo se i pripremali za Istru. Momčad je to koja ima svoj stil igre, koja voli igrati, puno toga bazira na posjedu, a na nama je da pronađemo odgovor na to i da nastavimo pozitivan niz, prenosi HNK Gorica riječi trenera Samira Toplaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dobri su u kombinatorici, a prema naprijed imaju kvalitetu kojom mogu nauditi protivniku. Mi moramo biti čvrsti i koncentirani, nametnuti se i kontrolirati igru u određenim trenucima. Ne želimo ni u ludilu imalo poletjeti, ostat ćemo ponizni i, nadam se, kompaktni kao u posljednjim utakmicama. Kad smo takvi, pokazalo se dosad, svima smo tvrd orah, dodao je Toplak, piše HRT.

Strateg Puljana Gonzalo Garcia nada se bodovima u Velikoj Gorici.

– Sutra nas očekuje utakmica protiv kvalitetne ekipe s dobrim napadima i čvrstom obranom. Idemo tamo s namjerom da dobijemo nešto i za nas, naravno, nadamo se bodovima, prenosi Istra 1961 Garcijine riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je trenutačno šestoplasirana momčad s 39 bodova, koliko ima i peta Lokomotiva, dok su Puljani pretposljednji s 25 bodova. Lošiji od njih je jedino Hrvatski dragovoljac koji ima samo 14 bodova.

Ljestvicu predvodi Dinamo sa 60 bodova, a slijede Osijek (58), Rijeka (55) i Hajduk (53).

U subotu su na rasporedu ogledi Hrvatskog dragovoljca i Lokomotive (17.00) te Hajduka i Šibenika (19.05), dok će u nedjelju igrati Slaven Belupo i Osijek (17.00) te u derbiju kola na Rujevici Rijeka i Dinamo (20.00).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.