Torcida poslala poruku nakon uklanjanja murala Jugoplastici: ”Ajmo Žuti”

Foto: Dalmatinski portal

Splitska Jugoplastika prije tridesetak godine u Münchenu osvojila je tadašnji Kup prvaka. Splićani su u finalu Final Foura bili bolji od velikog Maccabija te su se tako po prvi puta okitili europskim naslovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije petnaestak dana Splićani su u Dominisovoj ulici oslikali mural u čast Jugoplastike i uspjeha kluba koji je dao i nekoliko hrvatskih reprezentativaca koji su za Hrvatsku nastupili na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine kada je Hrvatska osvojila srebrnu medalju, ali njega su prebrisali gradski komunalci.

Sinoć je poruku o tome što misli o skidanju murala poslala i Torcida. Na tiramoli Dominisove ulice izvješen je transparent ”Ajmo Žuti”, uz potpis Torcida Get.

Ranije se oglasio KK Split:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponukani zbivanjima oko prebojanog murala posvećenog KK Jugoplastici u Dominisovoj ulici u Dioklecijanovoj palači stupili smo u kontakt sa stanarima i autorima divnog djela i stavili se na raspolaganje. KK Split je pozvao stanare Dominisove, naše vjerne navijače, da mural u čast prve Jugoplastikine titule prvaka Europe ponovno oslikaju, ali na zidu dvorane na Gripama. “Nama će biti čast napraviti mural na dvorani” odgovorili su nam iz Dominisove”, poručili su iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.