Tramezzani najavio utakmicu protiv Šibenika: ‘Moramo biti realni, kad se pogleda ljestvica’

Foto: Snimka zaslona

Novi trener Hajduka Paolo Tramezzani najavio je prvenstvenu utakmicu protiv Šibenika, bit će to ujedno i debi talijanskog stručnjaka na klupi bivšeg prvaka Hrvatske. Talijanski trener na tiskovnoj konferenciji je govorio engleskim jezikom, koji će očito biti službeni jezik tiskovnih konferencija splitskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav je prvi dojam Tramezzanija nakon dolaska na Poljud?

“Prvi dojam je pozitivan. Pokazali su dobar duh, to mi je važno. Momčad je reagirala dobro. Pričao sam s njima. U njihovim sam očima vidio želju. Na treninzima je bilo sve dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nogometu je jezik važan, ali važne su i neke druge stvari. Uživam biti ovdje, biti njihov trener. Znam da je važno da pokušamo napredovati. Svaki igrač zna da ovo nije prava slika Hajduka. Moramo biti ujedinjeni. Svaki loš trenutak koji će doći, važno je kako ćemo reagirati. Uočio sam u ova tri dana dosta pozitivnih stvari.”

Ciljevi Hajduka u sezoni, a pogotovo u kontekstu činjenice da se Hajduk nalazi tek na petom mjestu?

“Moramo biti realni. Kada se pogleda ljestvica, ako želimo napredovati morat ćemo iskoristiti ostatak sezone. Rekao sam već ranije, a sada sam to i vidio u gradu. Toliko grafita na kojima je Hajduk, to je dokaz koliko ovaj klub znači ljudima. Ovo nije normalan, običan klub. Zato mi je čast biti ovdje. Rezultati su važni, ali isto tako je važan način na koji igraš. Do kraja nas čekaju 22 utakmice u prvenstvu, četiri utakmice nas dijele do finala kupa. Moramo biti spremni dati 100%, u ovom trenutku ne znam koji je naš maksimum.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko zapravo talijanski trener zna o Šibeniku?

“Gledao sam nekoliko utakmica sa svojim stožerom. Moram se zahvaliti i Hrvatima u stožeru, pomogli su mi. Šibenik je dobra momčad, slavili su na Poljudu u prvom dijelu sezone. Igraju dobar nogomet, organizirani su. Sigurno da neće biti lako, ali smo spremni.”

Hajduk ove sezone ima problema na gostovanjima, može li se napokon to promijeniti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nema velike razlike. Navijači prate momčad i na gostovanjima. Možda sada gubimo snagu kada nema gledatelja. Pripremamo se za odigrati dobru utakmicu u Šibeniku. Sutrašnja utakmica je vrlo važna. Kada pobijediš, dobiješ na samopouzdanju. Znam koliko bi dobar rezultat u Šibeniku značio. Sezona je duga, želim da vratimo Hajduk na staze na kojima je bio u prošlosti.”

Kakva je uloga ljudi koje je talijanski trener doveo u stožeru?

“Doveo sam dvojicu Talijana. Želim u rad uključiti i ostatak stožera. Oni su mi pomogli da bolje razumijem situaciju. Zajedno radimo.”

Koliko će vremena Tramezzaniju trebati da svoje ideje ugradi u ovu Hajdukovu momčad?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moram pokušati igračima dati određene informacije i vidjeti hoće li to biti dobro. Ne znam koliko će vremena trebati da neke stvari legnu na svoje mjesto. Igranje utakmica može pomoći u tome. Treninzi su jedno, a utakmice nešto sasvim drugo.”

Ima li Tramezzani trenerskih idola, a ako ima koji su to?

“Imao sam sreću jer sam kao igrač bio pod Lippijem, Trapattonijem… Tu sam imao priliku naučiti o defenzivnim postulatima, a od nekih drugih i neke napadačke opcije. Ali, na kraju opet čovjek mora imati nešto svoje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.