Trener Dinama: “Najteže su utakmice koje dolaze nakon europskih izazova”

Foto: snimka zaslona

Nedjelja donosi ogled Rijeke i Varaždina u 15 sati, a Dinamo će nakon povijesne pobjede protiv Tottenhama u Europskoj ligi u 17.30 biti domaćin Gorici u 26. kolu Prve HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Za nas je ovo i te kako teška utakmica, i to iz dva razloga. Prvi je taj što je Gorica jedna od najboljih momčadi u našem prvenstvu što, naposljetku, pokazuje i treće mjesto na ljestvici, a drugi je razlog što su uvijek najteže utakmice one koje dolaze odmah nakon europskih izazova. A, pogotovo su teške nakon što pobijediš u tim zahtjevnim europskim dvobojima jer je veće emocionalno pražnjenje, jer to onda podrazumijeva i neko slavlje, što su dečki svakako i zavrijedili. Ali, nisu dugo slavili, već smo negdje oko jedan sat ujutro “ugasili svjetlo”. Međutim, sigurno su jako umorni, potrošili su se, bilo je 120 napornih minuta i nije se lako oporaviti, rekao je Dinamov trener Damir Krznar, piše HRT.

Obje dosadašnje međusobne utakmice bile su neizvjesne s puno golova. U maksimirskom je dvoboju Dinamo vodio s 2:0, Velikogoričani su se uspjeli vratiti i izjednačiti, ali su plavi ipak slavili s 3:2. U dvoboju punom preokreta Dinamo je u Velikoj Gorici pobijedio s 4:3 golom na samom isteku pete minute sučeve nadoknade vremena.

– Prema Gorici imamo maksimalan respekt, iznimno su dobra momčad, sklona nadigravanju, momčad otvorena garda, momčad kojoj utakmica nije gotova ni kad vodi s 2:0 niti kad gubi s istim rezultatom. Vrlo su dinamični, otvoreni, znaju biti i pragmatični, znaju nadoknaditi zaostatak od dva, tri gola, znaju i sačuvati prednost, dodao je Krznar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica dolazi na Maksimir dodatno ohrabrena nedavnom pobjedom protiv Hajduka s 3:0 u četvrtfinalu Hrvatskoga kupa.

– Svi smo se malo odmorili od utorka, atmosfera je iznimno pozitivna, osjeća se dobra energija, i u takvom raspoloženju idemo dalje, dan po dan, rekao je trener Gorice Siniša Oreščanin pa dodao: – Čestitke još jedanput Dinamu na uspjehu u Europi, no to je momčad koja na svakoj poziciji ima dva ili čak i tri igrača u konkurenciji i ne očekujemo da će utakmica u četvrtak nama previše donijeti. Očekujemo pravi i motivirani Dinamo, a nama ostaje da gledamo sebe i da pokušamo uživati u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.