Trener Dinama, Nenad Bjelica, o VAR tehnologiji: ‘Svi trebaju otići na edukaciju, pa i novinari’

Foto: fah

Kako smo već pisali nogometaši Dinama svladali su u sklopu 35. kola Prve hrvatske nogometne lige na Maksimiru momčad Gorice i tako praktički izbacili Goricu iz utrke za Europsku ligu. Trener Dinama, Nenad Bjelica, tako je po četvrti puta ove sezone bio uspješniji od prijatelja i kolege s klupe Gorice Sergeja Jakirovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što Bjelica kaže o takvim činjenicama?

“Eto tako je ispalo. Ja sam prijatelj s mnogim trenerima HNL-a, ali kad se igra onda uvijek idem po pobjedu. Tako je bilo i danas. Dobar sam prijatelj i s Cvitom pa smo pobijedili Istru. To nema nikakve veze, nakon utakmice se samo srdačno pozdravim kao što sam i danas napravio sa Sergejom”.

Bjelica se osvrnuo i neke sumnjive odluke sudaca, pa i na štetu Dinama, u proteklim kolima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da netko ne kaže da Bjelica ne komentira suđenje kad ima 20 bodova prednosti, doista ga ne komentiram. Pa nisam ga ni komentirao u Europi protiv Young Boysa, Fenerbahčea i Benfice u Lisabonu kad su suci donosili diskutabilne odluke”, poručio je uspješni trener novog – starog prvaka države.

Bjelica ima prijedlog?

Svi trebaju otići na edukaciju. Treneri, igrači, novinari, kako bi svi znali u kojim se situacijama VAR uopće i može koristiti. Imao sam VAR kad sam bio trener u Poljskoj pa su opet neke situacije bile nejasne. Mi šest mjeseci nismo znali za što se VAR može ‘zvati’. U jednoj utakmici je moj Lech oštećen za tri penala, a sudac niti jednom nije koristio VAR. Sigurno je da će VAR pomoći regularnosti našeg prvenstva, ali vjerujte mi, nije perfektan. To ćete svi vidjeti. Prvenstvo će biti regularnije iako je ovo prvenstvo možda bilo najregularnije ikad. Ne bi VAR promijenio da Rudeš ispada iz lige, da Istra ide u doigravanje za ostanak, a da smo mi uvjerljivo prvaci.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamu je na pobjedi čestitao i trener Gorice, već spomenuti Jakirović.

“Čim sam vidio sastav Dinama, shvatio sam koliko nas respektiraju. Čestitam im na pobjedi, a mi u posljednja dva kola idemo po nove bodove da zaokružimo ovu sjajnu sezonu. Split je s 54 boda bio najbolji debitant u povijesti Prve lige, mi ih želimo ‘skinuti’ i postati to.”

Jakirović je također komentirao VAR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sigurno je da će pomoći sucima, na njima je ogroman pritisak, olakšat će suđenje i regularnost za 70-80%, ali se slažem s Nenom da neke situacije i dalje neće biti jasne. Pratim puno europskih utakmica i bilo je puno takvih slučajeva da se ni nakon pregledavanja snimke nije znalo što se treba suditi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.