Trener Dinamovog protivnika u Europskoj ligi: ‘Promijenio sam prezime jer sam iz Srbije, zemlje agresora i tiranina Slobodana Miloševića’

Foto: Snimka zaslona

Dinamo će sutra po treći puta ove sezone na travnjak u Europskoj ligi, protivnik Spartak iz Trnave, hrvatski prvak gostuje u Slovačkoj. Modri nakon prva dva kola s dvije uvjerljive pobjede suvereno drže prvo mjesto skupine, pobjedom bi plavi stigli na milimetar do ostvarenja sna pola stoljeća dugog, europskog proljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo, dakle, gostuje u Trnavi, a uoči utakmice trener Spartaka Nestor El Maestro dao je zanimljiv intervju. Naime, Nestor zapravo i nije Nestor, odnosno, nije to bio uvijek. EL Maestro srpski je trener koji je rođen u Srbiji kao Nestor Jevtić, a 90-ih godina prošlog stoljeća s obitelji se zbog rata preselio u Englesku gdje je sa 16 godina dobio UEFA B licencu te odlučio i promijeniti prezime. Nemali je broj onih koji ga zbog toga u Srbiji napadaju, a posebno nakon intervjua.

”To sam zapravo napravio dva puta, prvi puta kad mi je bilo 16 ili 17 godina, htio sam se riješiti onoga ”ić’ u prezimenu. Nakon toliko godina u Engleskoj osjećao sam se kao Britanac, bilo me je sram jer dolazim iz Srbije, koja u to vrijeme u svijetu bila poznata kao agresor. Tiraninu Slobodanu Miloševiću, čije je prezime završavalo kao moje, sudilo se za ratne zločine”, kazao je Nestor u razgovoru za Guardian.

Najprije je ime promijenio u John Smith ili nešto slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kad mi je bilo oko 18 godina počeo sam se osjećati kao lažnjak i bilo mi je pomalo glupo s tim imenom. Roditelji su mi bili stranci te su govorili drugačijim naglaskom nakon čega sam se vratio svom izvornom imenu koje mi se oduvijek sviđalo – Nestor.  U trenucima tinejdžerskog ludila sam prezime promijenio u El Maestro je mi je to bilo cool i sada sam duže El Maestro nego što sam bio Jevtić i s time sam naučio živjeti”, zaključio je Nestor.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.