Trener ‘medvjeda’ Dwyer: Bjorkstrand je iskoristio priliku!

Hokejaši Medveščaka triput su vodili u dvoboju s Metalurgom iz Nižnjekamska, ali su gosti na razočaranje navijača u Ledenoj dvorani Doma sportova triput stizali to vodstvo i odnijeli jedan bod iz ‘brloga’ nakon pobjede ‘medvjeda’ 4:3 u raspucavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to što nisu odnijeli i drugi podjednake zasluge idu vrataru Calvinu Heeteru koji je u raspucavanju obranio tri pokušaja gostiju, te dvostrukom strijelcu Mareku Kvapilu i Colbyju Genowayu koji je u regularnom dijelu dvaput asistirao Patricku Bjorkstrandu, a potom u raspucavanju na prekrasan način postigao pobjednički pogodak.

S pobjedom u regularnih 60 minuta ‘medvjedi’ bi zasjeli na vrh ljestvice Zapadne konferencije KHL-a, a s dva nova boda, te ukupno devet osvojenih od mogućih 12, probili su se do trećeg mjesta, s istim brojem bodova kao prvoplasirani Jokerit i drugoplasirani moskovski Dinamo.

“Nisam iznenađen. Imali smo odlične pripreme. Od početka su svi govorili da smo karakterna momčad, radili smo dobro i ne mogu reći da me to iznenađuje. No, mogu reći da sam stvarno sretan. No, igrali smo s momčadima s Istoka, sezona je tek počela i pred nama je još puno teških utakmica”, rekao je danski reprezentativac Patrick Bjorkstrand kojeg je trener Gordie Dwyer protiv Metalurga promaknuo iz trećeg u drugi napad, zbog izostanka Gilberta Brulea i Saarinena, što se pokazalo punim pogotkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je bila prilika za ostale igrače. Svidjelo mi se što je Bjorkstrand pokazivao dosad i zaslužio je biti promaknut. Isplatilo se, jer je bio jedna od naših najboljih, ako ne i najbolji igrač”, rekao je trener Medveščaka Gordie Dwyer.

Drugi napad u kojem su Bjorkstrandovi partneri bili Colby Genoway i Stefano Giliati bio je najaktivniji i najopasniji u dvoboju s gostima iz Nižnjekamska.

“Brzi smo i možemo pomagati jedan drugom. Kad odigramo neki loš potez sposobni smo vrlo brzo opet vratiti pločicu u naš posjed te iz takvih akcija stvarati prilike. Pokazali smo upornost i isplatilo se”, izjavio je Bjorkstrand koji će zasigurno opet dobiti priliku igrati u istoj postavi, možda već i u četvrtak protiv Dinama iz Rige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sezona je tek počela, a imamo dosta mogućnosti za postavljanje različitih napadačkih linija. Saarinen i Brule su odlični igrači na koje nismo mogli računati u ovoj utakmici, a Bjorkstrand je iskoristio ukazanu priliku. Idemo utakmicu po utakmicu. Vidjet ćemo u srijedu i četvrtak u kakvom je zdravsteno stanje u momčadi i donijeti odluku”, zaključio je trener Dwyer.

Medveščak će u četvrtak (19.30 sati) odigrati posljednju od pet domaćih utakmica na otvaranju nove sezone KHL-a, a u Dom sportova stiže Dinamo iz Rige, osmoplasirana momčad Zapadne konferencije koja je u četiri dvoboja skupila sedam bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.