Tucak izgubio živce: To je nevjerojatno

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je od Srbije 7:9 (0:3, 2:2, 4:2, 1:2) u prvoj utakmici na turniru Sardinia kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umnogome je porazu doprinio loš ulazak u utakmicu (vodstvo Srbije čak 4:0 početkom druge četvrtine), iako valja naglasiti i da su naši igrači uspjeli pred kraj treće četvrtine izjednačiti na 6:6, no do potpunog preokreta nisu stigli.

– Odigrali smo jako lošu utakmicu u svim segmentima, što u ovoj fazi istinski napornih treninga nije za ne očekivati, rekao je izbornik Ivica Tucak.

– To nije ono što me brine, ali postoji nešto drugo. Ono što me brine jest da već drugu uzastopnu prijateljsku utakmicu ulazimo olako. Protiv Mađarske u Šibeniku 0:3, sada protiv Srbije 0:4. To mi se nikako ne sviđa, pa primanje gola u onaj dio koji igrači moraju braniti. To je stvar mentalnog pristupa i to je nešto što ću ja sada vrlo jasno iskomunicirati s igračima. Postoje metode s kojima se to može promijeniti, samo se nadam da neću morati to učiniti. Od treninga pa nadalje. Pa, neću ja svako malo gubiti živce uz rub bazena. Nadam se da će shvatiti moju poruku. To je zbog njih. Trenirati i raditi ovoliko koliko radimo, a stvarno rade jako žestoko, naporno, pa da se uđe u utakmicu i gubiš 0:4… to je nevjerojatno. Nakon toga čak dođemo i do 6:6. To je stvar mentalnog pristupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da je Tucak od 15 igrača, s koliko je otputovao u Italiju, za ovu utakmicu odlučio na tribini ostaviti kapetana centra Ivana Krapića te braniča Matiasa Biljaku.

Danas naši vaterpolisti igraju drugu utakmicu na turniru, od 20 sati se sastaju s domaćinom, reprezentacijom Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.