Hrvatska u lovu na Olimpijske igre: Ivica Tucak najavio da ima formulu za Rotterdam

Foto: fah

Na Skupštini Hrvatskog vaterpolskog saveza u Šibeniku predsjednik Mladen Drnasin dobio je novi četverogodišnji mandat, objavio je HVS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabran je i novi Upravni odbor HVS-a, a jedina izmjena u odnosu na prošli je ulazak Ane Stojnić Deban, predsjednice Mladosti, koja je zamijenila Boška Lozicu. Stojnić Deban je tako postala prva žena u povijesti koja je izabrana u UO HVS-a.

Drnasin je na Skupštini izjavio kako je unatoč pandemiji koronavirusa savez uspio dovršiti sva natjecanja koja su bila predviđena u ovoj godini.

– U nizu pozitivnih organizacijskih odluka koje smo proveli od pojavljivanja pandemije, najveće nam je zadovoljstvo pružila činjenica što smo uspjeli osigurati značajnu financijsku pomoć našim klubovima i hrvatskog vaterpolu kako bi se očuvala stabilnost klubova, rekao je Drnasin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a Perica Bukić osvrnuo se na proteklu godinu kao i godinu koja slijedi, a u kojoj se očekuju neka od velikih međunarodnih natjecanja u svim starosnim skupinama.

– I dalje ćemo se truditi da se i u jesenskom periodu iznađu sredstva za klubove te sam uvjeren da ćemo ostvariti sve aktivnosti koje su u planu, a koje ove godine postaju važnije nego ikada kako bi sve selekcije i cjelokupan sport nastavio normalno funkcionirati, naglasio je Bukić.

U veljači seniorsku reprezentaciju u Rotterdamu očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre, kao i četvrtfinale Svjetska lige protiv Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Najvažnije natjecanje koje smo imali bilo je Europsko prvenstvo u Budimpešti u siječnju koje nas je potencijalno vodilo na Olimpijske igre, ali taj cilj nismo uspjeli ostvariti. Odmah po završetku EP-a napravili smo detaljnu analizu našeg nastupa te vjerujem da smo došli do odgovora zašto smo završili bez medalje. Zaključili smo da nas je novi kriterij suđenja poremetio u igri bek-centar, stoga ćemo ususret novom sustavu suđenja morati prilagoditi i svoju igru. Uvjeren sam da hrvatska vaterpolska reprezentacija svojom igrom zaslužuje biti dio Olimpijskih igara stoga je Rotterdam ključna stavka koja nas sljedeće godine vodi u Tokio, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.