Tucak o Crnoj Gori: Ako ih netko poznaje, poznajem ih ja

Foto: fah

Nakon pobjede nad Japanom hrvatske vaterpoliste u nedjelju očekuje dvoboj osmine finala s Crnom Gorom. Na današnju pobjedu i predstojeći izazov osvrnuo se izbornik Ivica Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– S njima je uvijek nezgodno, oni na kraju padnu, ali to je za ne vjerovati koja energija i koje plivanje, stvarno te dovedu do ludila. Najbitnije je da smo pobijedili i da smo bili fokusirani. Da je bilo problema tokom igre, naravno da je bilo. Mađare su držali u egalu tri četvrtine. Nema se što pričati, dobili smo što smo željeli, da se potrošimo junački i da budemo fokusirani, jako zahtjevna utakmica, iako nam nije ništa nosila, u slučaju poraza išli bi drugim putem, a sad idemo na Crnu Goru, rekao je izbornik Ivica Tucak.

O Crnoj Gori je rekao:

– Ako ih netko zna, znam ih ja, radio sam tamo kao trener. Jako poštujem tu mladu ekipu i mog bivšeg kapetana, kolegu Gojkovića, ali ovo je eliminacijska faza. Bilo bi mi draže da se srećemo kasnije, u polufinalu, ali eto osmina finala je, prva eliminacijska utakmica, najteža. Nema puno vremena za odmor, treba se pripremiti i resetirati. Rekao sam igračima danas da, neovisno o ovom ishodu, imamo ili Srbiju i Italiju ili Crnu Goru i Grčku, odabrali smo ovaj put, sportski kako i treba, te ćemo se sad pripremiti. Znam njihove kvalitete i mane, ali bit će teško. Danas sam gledao utakmicu Srbije i Crne Gore. Oni su bili toliko dominantni u dvije i pol četvrtine da je meni nevjerojatno da su izgubili utakmicu. To mi dodatno daje oprez, imaju svojih aduta, ali pokazali su i mane, a ja se nadam da ćemo ih mi iskoristiti, zaključio je Tucak.

– Crnogorci su otvorili odlično utakmicu protiv Srbije, malo su pali kasnije, ali treba biti koncentriran od početka do kraja protiv njih. Igrali smo s njima ovo ljeto i na pripremnom turniru. Poznajemo ih dobro, odlična su momčad. Pripremit ćemo se najbolje što možemo i nadamo se da ćemo pobijediti. Moramo ući agresivno u utakmicu. U obrani moramo biti koncentrirani i agresivni. Od obrane sve kreće. Ako taj dio posla dobro odradimo, bit će nam lakše i u napadu. Očekujem dobru utakmicu i s naše i s njihove strane, rekao je Luka Bukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ante Vukičević očekuje brzu regeneraciju nakon današnje zahtjevne utakmice:

– Kao i uvijek protiv Japanaca, fizički izuzetno teška utakmica. Taktički su na vrhunskoj razini, a uz to i plivaju non-stop do zadnje minute, tako da je zaista bila fizički iscrpljujuća utakmica i mentalno. Treba se koncentrirati od početka do kraja, jer oni iskorištavaju najmanji prostor za napad na gol. Lijepo smo odigrali od početka do kraja. Jesmo primili puno golova, ali nema veze, to je sad iza nas. Okrećemo se osmini finala. Naporno smo trenirali cijelo ljeto, svi smo u zavidnoj fizičkoj formi. Uz jedan dan odmora ćemo se brzo vratiti na sto posto i bit spremni za osminu finala, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.