Tucak: Sve ide po planu

Foto: fah

Hrvatski vaterpolisti odrađuju završni dio priprema za osmi uzastopni nastup na Olimpijskim igrama. U rodnom gradu izbornika Ivice Tucka 17 reprezentativaca dorađuje taktičke zamisli uoči odlaska u francusku prijestolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas im se pridružila i američka reprezentacija. Je li lakše podnijeti ovaj toplinski val i naporan trening u bazenu provjerila je naša šibenska ekipa.

Posljednje pripreme svjetski prvaci odradili su u izbornikovu rodnom gradu. U žestokom tempu najveći im je neprijatelj – vrućina!

– Baš je vruće, neizdrživo je vruće, ali što je tu je… Pripreme idu po planu, kao što smo i mislili. Odrađujemo zadnje taktičke treninge, neke finese, detalje, video-analize, razgovore. Imamo malu ozljedu leđa našeg kapetana, golmana Marka Bijača, ali vjerujem da će to do početka sve biti sanirano, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskim vaterpolistima ovo su već treće pripreme za velika natjecanja u sedam mjeseci!

– Ova godina nam je neponovljiva što se tiče rasporeda! Nikad više utakmica, naravno, mi smo fizički sigurno, a što je najviše, mentalno potrošeni, kaže hrvatski reprezentativac Matias Biljaka.

Cilj jasan – treća medalja ove godine

U Šibeniku je 17 igrača, no već se zna da u Pariz neće vratar Mate Anić te trojica vanjskih – Filip Kržić, Zvonimir Butić i Franko Lazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti ciklus priprema, nakon Slovenije, Zagreba i Sardinije, vaterpolisti će završiti utakmicom protiv SAD-a 19. srpnja. Posljednji je to test za Pariz.

– Bit će sigurno dobra utakmica za gledatelje i za nas jedna dobra priprema za Olimpijadu, dodaje Biljaka.

Na Olimpijskim igrama hrvatski vaterpolisti u grupi su s Italijom, Crnom Gorom, SAD-om, Grčkom i Rumunjskom. Prva utakmica, s Crnogorcima, očekuje ih 28. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nikad teži olimpijski turnir. Nikad nismo putovali s nekim velikim obećanjima, bombastičnim najavama. Rekao sam igračima, reći ću to i javno: mi samo imamo svoje šanse, smatra izbornik Tucak.

– Ne smijemo gubiti glavu. Mislim da Hrvatska uvijek treba težiti medalji, ali treba ići utakmicu po utakmicu, korak po korak. Rezultat je na zimu bio dobar, tako da nam je to sigurno dobra podloga za ovo ljeto što nas očekuje, rekao je reprezentativac Marko Žuvela.

A cilj je jasan – u gradu svjetlosti i ljubavi svjetski prvaci i europski viceprvaci žele do treće medalje ove godine, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.