US Open: U reprizi finala OI-ja Zheng opet bolja od Vekić

vekić
epa11472454 Donna Vekic of Croatia in action against Jasmine Paolini of Italy during their Women's Singles semi final match at the Wimbledon Championships, Wimbledon, Britain, 11 July 2024. EPA/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se u ponedjeljak uspjela plasirati u četvrtfinale zadnjeg Grand Slam turnira sezone US Opena nakon što je u osmini finala još jednom bolja od nje bila Kineskinja Quinwen Zheng sa 7-6 (2), 4-6, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Vekić se nije uspjela osvetiti Zheng za poraz u finalu Olimpijskih igara od prije mjesec dana, Kineskinja je slavila nakon dva sata i 53 minute igre.

Vekić je u meču servirala devet aseva, a Kineskinja deset, Vekić je napravila osam dvostrukih pogrešaka, a Zheng šest. Hrvatska je tenisačica oduzela servis suparnici dva puta, a svoj je izgubila tri puta. Kineskinja je imala 33 winnera, a Vekić 34. No ono što je odlučilo meč su neprisiljene greške, Zheng ih je napravila 21, a Vekić 36.

Ovo je bio njihov četvrti međusobni susret i treća pobjeda kineske tenisačice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.