U Rudešu šokirani smrću njihovog bivšeg igrača: ‘Hrvatski su mu liječnici zabranili da igra’

Foto: Twitter

Bivšem mladom reprezentativcu Francuske Jordanu Diakieseu su svi hrvatski liječnici zabranili da igra, ali nisu oni u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Čuo sam se s njegovim menadžerom, preminuo je u snu. Zaspao je i više se nije probudio”, otkriva za Sportske novosti Goran Brkić, jedan od čelnih ljudi današnjeg drugoligaša Rudeša, koji je u ljeto 2018. doveo Diakiesea u redove tadašnjeg člana elitnog hrvatskog ranga.

“Na jednoj prijateljskoj utakmici u Austriji protiv Maccabi Maccabi Petah Tikve, predsjednik Rudeša Ivan Knežević mi je s tribine kazao: “Dobar je igrač, ali dečko ima problema sa zrakom, ne može ponavljati, ne može trčati, nešto nije u redu”. Nikad to neću zaboraviti. Pet dana nakon toga otišao je na liječnički pregled na Borovje, gdje je ustanovljeno da ima problema sa srcem. Onda smo ga odveli na novi pregled u polikliniku Sveti Rok i tamo su ustanovili isto. Zaključak je bio jasan – zbog problema sa srcem Jordan Diakiese više ne smije igrati nogomet. Da mu se u svakom trenutku može dogoditi da se samo sruši na terenu. Nekoliko mjeseci prije toga u Italiji od srca je preminuo kapetan Fiorentine Davide Astori, tako da su naši liječnici zbog tog slučaja bili posebno oprezni. Ni Astori nije preminuo na travnjaku, već u hotelskoj sobi”, otkrio je.

“Mislite da je znao pa je došao u Rudeš s pričom ako prođe – prođe? Sve je moguće, ali on je bio stvarno uznemiren kad je vidio rezultate liječničkih pregleda u Zagrebu. Nije mogao vjerovati. Bio je igrač Paris Saint Germaina, mladi francuski reprezentativac i stvarno je nevjerojatno da to oni nisu otkrili, ali on je igrao nogomet i nakon Rudeša, a gdjegod igraš moraš proći liječnički pregled. Naši doktori stvarno su čudo, njima ništa ne može promaknuti. Hrvatski liječnici su mu zabranili da igra”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.