U triler završnici Cedevita pobjedila Budućnost 88-85

Foto: fah

Košarkaši Cedevite u četvrtoj su utakmici polufinala doigravanja regionalne ABA lige u Domu sportova svladali Budućnost sa 88-85 (18-19, 22-17, 23-19, 25-30) i tako poravnali omjer u pobjedama na 2-2, pa će o putniku u finale i sudioniku Eurolige u sljedećoj sezoni odlučivati peti susret koji je na programu u srijedu u Podgorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemanja Gordić i Roko-Leni Ukić ubacili su po 16 koševa za Cedevitu, Stanko Barać je dodao 14, dok su najefikasniji kod Budućnosti bili J.R. Reynolds i Darko Planinić sa po 13 ubačaja.

Cedevita je kontrolu rezultata preuzela u drugoj četvrtini, te vodstvo više nije ispuštala do kraja.

Gosti iz Podgorice u završnici su uspjeli unijeti nervozu osobnim pogreškama i svađama, te su se uspjeli primaknuti na 85-83 19 sekundi prije kraja. Gordić je pogodio tri od četiri slobodna bacanja koja je imao u završnici, pa je Budućnost dobila loptu 5.7 sekundi prije kraja kod rezultata 88-85. Ukić je zaustavio Ivanovića prekršajem 1.8 sekundi prije kraja, branič Budućnosti promašio je oba slobodna bacanja, ali je uspio skočiti u napadu i sa sirenom uputiti šut za tri ka košu Cedevite, ali nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.