Kako se vratiti nakon debakla u kvalifikacijama za SP? Veljko Mršić novi izbornik muške košarkaške reprezentacije!

Foto: fah

Dosadašnji sportski direktor KK Cedevita 48-godišnji Veljko Mršić bit će novi izbornik muške košarkaše reprezentacije Hrvatske te zbog novih obveza odlazi s dosadašnje dužnosti u klubu, objavio je najbolji hrvatski košarkaški kolektiv na svom službenom internetskom portalu u zahvali svom dosadašnjem zaposleniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veljko Mršić je u Cedeviti prošao put od trenera juniorske momčadi, pomoćnika Jasminu Repeši kad je Cedevita osvojila prvi seniorski naslov prvaka Hrvatske pa do samostalnog vođenja prve momčadi s kojom je osvojio tri naslova državnog prvaka i dva Kupa Krešimira Ćosića te dospio do Top 16 Eurolige.

Mršić je od studenog prošle godine preuzeo ulogu sportskog direktora umjesto smijenjenog Mateja Mamića.

Na mjestu izbornika muške reprezentacije Hrvatske Mršić će naslijediti Dražena Anzulovića koji je na toj dužnosti bio godinu dana i nije uspio izboriti plasman na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Kini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“KK Cedevita Veljku Mršiću želi puno sreće u karijeri zahvaljujući na svemu što je napravio za klub, naglasivši da će mu biti na raspolaganju sa svime što mu bude potrebno u budućnosti s radom u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji i oko nje”, zaključuje se u Cedevitinom priopćenju.

Pred Mršićem je nesumnjivo težak posao. Naime, nakon debakla u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a nakon što se gubilo i kad su u sastavu igrale NBA zvijezde, hrvatska košarkaška reprezentacija traži novi put. S obzirom na igrački kadar koji sačinjavaju igrači koji i u NBA imaju istaknutu ulogu, poput Bojana Bogdanovića, Hrvatska je trebala biti dio svjetske košarkaške smotre. Zašto nije? Pitanje na koje se, nažalost, nitko i ne trudi dati adekvatan odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.