U UEFA-i se ne mogu dogovoriti sami sa sobom: Hoće li se ili ne Liga prvaka nastaviti u kolovozu?

Foto: fah

Kako smo već pisali predsjednik francuskog kluba, Lyona, Jean-Michel Aulas, objavio je da se Liga prvaka vraća te da će se uzvratni susret osmine finala Lige prvaka između Juventusa i Lyona odigrati 7. kolovoza. UEFA je promptno demantirala takvu informaciju, iako je prije nekoliko dana i sama dala naslutiti da će se u kolovozu vratiti najjača klupska nogometna liga na svijetu. Očito se i dalje ne mogu dogovoriti sami sa sobom, na neki način podsjećaju na neke hrvatske političare koji posljednjih dana neuspješno pokušavaju sklapati koalicije s figom u džepu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ništa nije odlučeno, baš ništa”, za njemačku agenciju dpa izjavio je glasnogovornik UEFA-e, upitan o datumima nastavka prekinutog natjecanja u Ligi prvaka.  Za UEFA-u imaju prioritet nacionalna prvenstva.

Podsjetimo, kako smo već više puta ponavljali, zbog širenja koronavirusa Liga prvaka prekinuta je u trenutku kad su ostale još četiri uzvratne utakmice osmine finala, a među njima je ona Lyona i Juventusa, Lyon ima prednost od 1:0, minimalnu ali itekako značajnu u ovakvoj vrsti natjecanja.

Tijekom ožujka krovna europska nogometna asocijacija održala je čitav niz video sastanaka s predstavnicima nacionalnih saveza i zapravo se dogovorili nisu ništa, osim što se može izvući zaključak kako im je prioritet završetak nacionalnih prvenstava, a nakon toga bi se išlo na dovršetak Lige prvaka i Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Bundesliga je prva od najvećih europskih liga koje će se vratiti, i to već 16. svibnja. Namjera je da se prvenstvo završi do 30, lipnja. Početkom lipnja vraća se i Prva hrvatska nogometna liga. U Europi brojne lige nisu ni blizu nastavku natjecanja, a kamoli završetku, uglavnom su za takvu situaciju krivi političari koji su nesposobno upravljali pandemijom koronavirusa, posebno se to odnosi na Macronovu Francusku, u kojoj je donedavno vladao pravi kaos dok je pandemija koronavirusa divljala. U Francuskoj je prvenstvo prekinuto, a PSG je proglašen prvakom, u takvom je raspletu izvisio Lyon, koji je ostao bez plasmana u europska natjecanja za sljedeću sezonu.

Lyon bi mogao biti u podređenom položaju u slučaju nastavka Lige prvaka, a u sudaru s Juventusom, Naime, francuska liga definitivno je prekinuta, dok se očekuje nastavak talijanske Serie A. Drugim riječima, Juventus bi, za razliku od Lyona, mogao biti u natjecateljskoj formi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.