UEFA o utakmicama na neutralnom terenu i povratku navijača

epa08439941 Bayern Munich's Thomas Mueller (C) scores during the German Bundesliga soccer match Bayern Munich vs Eintracht Frankfurt in Munich, Germany, 23 May 2020. The German Bundesliga is the world's first major soccer league to resume after a two-month suspension because of the Coronavirus pandemic. EPA/ANDREAS GEBERT / POOL DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video.

Krovna europska nogometna organizacija (UEFA) organizirala je videokonferenciju na temu europskih natjecanja za klubove, za mlade i za reprezentacije na kojoj su sudjelovali glavni tajnici 55 europskih nacionalnih nogometnih saveza. Hrvatski nogometni savez predstavljala je voditeljica međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac, prenosi HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme sastanka naglasak je stavljen na kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka i Europsku ligu te su ponovno pojašnjena novo-uvedena pravila u propozicijama za sezonu 2020./21. koja govore o ograničenjima na području međunarodnih putovanja te o mogućim pozitivnim rezultatima testiranja na novi koronavirus.

Također je naglašena i mogućnost odigravanja određenih utakmica na neutralnom teritoriju kako bi se ispoštovala sva ograničenja na području međunarodnih putovanja koja su još na snazi u brojnim europskim državama.

UEFA je tom prilikom posebno zahvalila nogometnim savezima Poljske, Grčke, Mađarske i Cipra na suradnji. Navedeni savezi stavili su na raspolaganje određene stadione na području svojih država te time osigurali neutralna središta koja će se moći koristiti u slučaju da se određena utakmica ne može odigrati na stadionu kluba domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorilo se i o potencijalnim izazovima s kojima će se za vrijeme rujanskih okupljanja suočiti reprezentacije. Potvrđeno je kako u ovom trenutku nije moguće u potpunosti odbaciti mogućnost odigravanja utakmica na neutralnom teritoriju.

UEFA je ujedno objavila kako će sredinom kolovoza ponovno razmotriti mogućnost djelomičnog mijenjanja aktualne odluke da se sve utakmice do daljnjeg igraju bez gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.