UEFA objavila: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Virgil van Dijk kandidati za igrača godine

Foto: fah

Europski nogometni savez (UEFA) u četvrtak je objavio kako su među trojicom igrača nominiranih za nagradu za Igrača godine po njegovom izboru Linel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus) i Virgil van Dijk (Liverpool).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA je ovu nagradu ustanovila 2011. godine te je Cristiano Ronaldo svaki put dosada bio nominiran, a tri je puta dosada bio i pobjednik (2014, 2016, 2017). Messi je dva puta proglašavan najboljim igračem godine u izboru UEFA-e (2011, 2015), dok je Van Dijku ovo prva nominacija.

No, upravo Van Dijk ima najviše izgleda za osvajanje ove nagrade jer je bio među najzaslužnijima što je Liverpool osvojio naslov prvaka Europe, dok je proglašen i za najboljeg igrača engleske premier lige kako po izboru stručnjaka tako i po izboru igrača.

Za igračicu godine nominirane su tri igračice Lyona, Ada Hegerberg, Lucy Bronze i Amandine Henry.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA će nagrade za najbolje u prošloj sezoni dodijeliti tijekom ždrijeba skupina Lige prvaka u Monte Carlu 29. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.