Site icon narod.hr

Umjesto da osudi huligane, Ivošević napada HNS

Foto: fah

Dok Hajduk traži rješenje za bezizlaznu prvenstvenu situaciju, splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević traži krivce za nerede na stadionu i oko njega, ali pritom ne osuđuje napad nekoliko stotina navijača. Za njega je veći problem kako i na koji način se ponijela naša krovna nogometna organizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon 28 odigranih kola HNL je gledalo 782 tisuće gledatelja. Od toga čak 431 tisuća gledala je Hajduka. Na Poljudu 317 tisuća, a u gostima 114 tisuća. Gotovo 56 posto lige je Hajduk.

Suspendirati jedini stadion s publikom i nogometnom atmosferom, bez kojeg HNL ne postoji, nema apsolutno nikakvog smisla”, napisao je Ivošević.

> Torcida se oglasila prvi put nakon derbija i nereda scenom iz kultne serije

“Radi ispada par stotina izgrednika (događaji van stadiona ne mogu biti razlog za kaznu Hajduku) donijeti ovakvu odluku, na štetu ostalih 30 tisuća ljudi je potpuni idiotizam. Ipak, sve je u potpunosti u skladu s licemjernim politikama HNS-a i HDZ-a koji već godinama se ni ne trude rješiti problem huliganizma već svojim odlukama, postupcima i dvostrukim kriterijima siju sjeme mržnje i stvaraju nove huligane”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koji način je HDZ isprovocirao ove nerede, nije pojasnio. Kod HNS-a je situacija već jasnija, ne smijemo zaboraviti kako nas je pred koji mjesec zadesila afera “VARleaks” zbog koje smo posljedično dobili i strane suce na derbi susretima. “Pa da podsjetim, kad je na Maksimiru došlo do ozljeđivanja 15 policajaca od čega je jedan izgubio oko, te šest navijača od čega je jedan propucan, kazna je bila pišljivih 25.000 kuna.

> Splitski dogradonačelnik kratkog fitilja: Ivošević nakon sukoba s investitorom završio na policiji

Kad je na Rujevici došlo do fizičkog napada na igrače Hajduka na terenu, u dva navrata u istoj utakmici, od strane navijača Rijeke, kazna je bila pišljivih 50.000kn”, dodao je i usporedio situaciju s onom na europskom zapadu. “Kad je na identičan način kao na Poljudu prekinuto slavlje Barcelone, na stadionu Espanyola prošle sezone, kažnjeni su isključivo navijači koji su sudjelovali u neredima. Tako to rješava civilizirana Europa”.

“HNS sad suspendira stadion Poljud do daljnjeg??? Odlukama temeljenim na dvostrukim kriterijima samo nastavljaju hraniti niske strasti, pa će se za par mjeseci ponovo iščuđavati mržnji i nasilju, od kojih najčešće stradaju isključivo nedužni. Ali to je i poanta i već davno isprobana formula. Kad im zagusti, pusti ih nek zakuhaju pa organizirajmo Otvoreno na tu temu, jer drugih problema više nemamo”, napisao je Ivošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nećemo valjda imati Otvoreno na temu Butkovića i Rimac te kako se pozicija ministra koristi za zaposliti pulene notorne Rimac u privatnoj tvrtki koja posluje s državom. Želimo li riješiti probleme u hrvatskom nogometu nulti korak je depolitizacija HNS-a. Bez zdravih temelja nema smisla pričati o fasadi”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version