Umjesto isprike zbog regionalnog ”raspašoja” u Zadru mediji donose priču o ”velikom zavodniku”

Foto: fah

Jedan od najomraženijih tenisača na svijetu u ovom trenutku, barem ako je vjerovati medijima, bugarski je tenisač Grigor Dimitrov, koji je sudjelovao na regionalnom Adria Touru u Zadru iako je bio pozitivan na koronavirus, što on nije znao. Dežurni krivac za kolaps u Zadru je ispao Dimitrov, iako je sve organizirao Novak Đoković, uz pomoć obilatu Gorana Ivaniševića. U pomoć kod organizacije ovog turnira, iako se takvi turniri u svijetu nigdje ne igraju, im je priskočio i Hrvatski teniski savez. Kako smo već spomenuli dio medija i obitelj Novaka Đokovića sramotu u Zadru pokušavaju svaliti na Dimitrova, iako su samog Đokovića mnogi, ali ne i mediji koji su pisali o spektaklu i ”raspašoju” u Zadru, upozoravali da ne ide u takvu avanturu, da je još prerano za tako nešto. Sve je podržao i osobno hrvatski premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Ivanišević, i Đoković su pozitivni na koronavirus, baš kao i Borna Ćorić te Viktor Troicki. Za kaos u Zadru nemalu odgovornost snose i hrvatski mediji, doduše ne svi, ali dobar dio njih da. Iako se družio s tenisačima, koji su zaraženi koronavirusom, predsjednik Vlade Andrej Plenković ne mora u samoizolaciju, obrazloženja za takvu činjenicu kreću se u rasponu od bizarnih do morbidnih.

Pitanje je, s obzirom na sve što se dogodilo u Zadru, s obzirom da je organiziran i Kids day, tko će odgovarati?  Tko se ima pravo na takav način poigravati sa sigurnošću djece? Kao i uvijek neće nitko, hrvatska javnost ni od organizatora, ni od medija nije dobila čak ni običnu, nedvosmislenu ispriku. Umjesto isprike Nova TV, na kojoj, nažalost, imamo prilike i dalje gledati Mislava Bagu, koji se u posljednje vrijeme ”potvrdio” svojim brutalnim primitivizmom, objavljuje kraći razgovor u Zadru s Dimitrovom koji je on dao prije nego što je saznao da ima koronavirus i pritom kažu kako je bugarski tenisač ”veliki zavodnik”. To će sasvim sigurno utješiti nesretnike koji su na ”dar” od korona turnira dobili – virus. Kakve veze s cijelom pričom ima sve ono što se prije te tužne priče dogodilo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.