Umro Jack Charlton, nekadašnji engleski nogometni reprezentativac

Foto: snimka zaslona Youtube

Preminuo je Jack Charlton, nekadašnji engleski nogometni reprezentativac, osvajač naslova svjetskog prvaka 1966. godine, preminuo je u dobi od 85 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jack je preminuo u miru 10. srpnja u svom domu u Northtumberlandu. Bio je obožavani suprug, otac, djed i pradjed. Ne možemo izreći koliko smo ponosni na njegov izvanredan život i zadovoljstvo koje je donio mnogim ljudima diljem svijeta”, objavila je njegova obitelj.

Prošle mu je godine dijagnosticiran limfom, a patio je i od demencije.

Bio je jedan od najpopularnijih engleskih nogometaša, a čitavu je svoju profesionalnu karijeru proveo u Leeds Unitedu za koji je od 1952. do 1973. godine odigrao 762 utakmice te je osvojio naslov prvaka Engleske 1969. godine, FA Kup 1972. i dva Kupa velesajamskih gradova (1968, 1971). Usto je igrao za Leeds i u finalu Kupa velesajamskih gradova 1967. u kojemu je izgubio od zagrebačkog Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije igračke karijere uspješno se bavio trenerskim poslom, a najveće uspjehe ostvario je kao izbornik Irske koju je vodio od 1986. do 1996. godine. S Irskom se plasirao na EURO 1988. te na dva svjetska prvenstva zaredom (Italija 1990., SAD 1994.) na kojima je dolazio do četvrffinala, odnosno osmine finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.