Uoči derbija Lokomotive i Dinama: Sammir će biti spreman tek za finale Kupa?

Foto: fah

Prva hrvatska nogometna liga nastavlja se ubrzanim tempom. Naime, Dinamo će odigrati tri utakmice u osam, a Lokomotiva u devet dana, počevši od gradskog derbija  28. kola HT Prve lige u ljetnom terminu u petak (21.05) u Kranjčevićevoj, bez gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Dinamo i Lokomotiva igrat će oslabljeni, domaća momčad će nastupiti bez ponovno ozlijeđenog ponajboljeg igrača Sammira, koji je prije dva tjedna u Koprivnici odveo spomenuti klub do finala Kupa Hrvatske, i bez kartoniranih napadača Kastratija i Tucija. Dinamo će nastupiti bez Brune Petkovića zbog kartona te ozlijeđenog Stojanovića.

”Protiv Osijeka smo izgubili jer od četiri izrazite prilike u drugom poluvremenu nismo bar jednu zabili, no šest pobjeda zaredom bio je nevjerojatan niz za Lokomotivu. Veliki je uspjeh za nas nakon tri četvrtine prvenstva biti ispred Osijeka, koji ima igrački kadar za 2. mjesto”, rekao je za Sportske novosti trener ”Lokosa” Goran Tomić. Pred njegovom je momčadi zahtjevan zadatak s obzirom da u utorak slijedi gostovanje na Rujevici te sljedeće nedjelje u Kranjčevićevu dolazi Hajduk.

”Sammir je imao ogromnu želju protiv Osijeka, ali ne može protiv bolova. Sad će imati malo dužu stanku, nastojat ćemo ga pripremiti za finale Kupa 1. kolovoza”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomić ponovno računa na Budimira i Rakića, otpočetka će sigurno zaigrati Atiemwen, možda i Jakić.
‘Gledamo na taj dvoboj kao na priliku za osvajanje bodova. Dinamo je jači i ima veću kvalitetu, no bodovi se na terenu osvajaju, ako budu bolji u tih 90 minuta pružit ćemo im ruku”.

S druge strane trener Dinama, Igor Jovićević, u sljedeća tri kola želi s Dinamom osvojiti svih devet bodova te tako i teoretski osigurati naslov.

”Pobjeda u Varaždinu dala nam je optimizam, a prvo poluvrijeme bi nam trebalo poslužiti kao putokaz kako bismo trebali igrati. Naravno, trebali bismo što duže igrati s tim intenzitetom, ali siguran sam da će s utakmicama doći do ritma koji će zadovoljiti sve naše kriterije”, poručio je trener Modrih, koji su ove sezone, još dok je momčad vodio Nenad Bjelica, sva tri puta bili bolji od Lokomotive (3-0, 4-0 i 1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, tijekom petka se očekuju preporuke HZJZ-a o broju (postotku) gledatelja koji će moći na stadione od 29. kola, koje se igra u utorak i srijedu, 16. i 17. lipnja. Preporuka Komisije za sigurnost HNS-a je da se na objekte kapaciteta do 10.000 pusti 40% gledatelja, a na one veće 30%. Kako pišu Sportske novosti klubovi su već najavili policiji “javne skupove s gledateljima”, a poštivanje famoznog “fizičkog razmaka” ostat će u domeni preporuke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.