Uoči Eura: Slovenci se vraćaju nakon 14 godina

Foto: fah

Kako se približava Europsko prvenstvo tako se nogometni svijet polako okreće spektaklu koji će u Njemačkoj krenuti 14. lipnja. Podsjetimo, Hrvatska prvu utakmicu na Euru igra 15. lipnja protiv Španjolske u Berlinu. Uz Španjolsku Vatrenima će život na Euru pokušati zagorčati Albanci te Talijani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornici, jedan za drugim, polako objavljuju svoj popis igrača za Euru, učinili su to engleski, portugalski, hrvatski, slovenski izbornici..

Glede slovenskog izbornika Matjaža Keka on je objavio popis na kojem je 30 igrača, četvoricu će morati skinuti s popisa s obzirom da na Euro može ”samo” 26 igrača. Prije odlaska na Euro Slovenci će odigrati, baš kao i Hrvatska, dvije prijateljske utakmice i to s Armenijom i Bugarskom. U Njemačkoj Slovenija će igrati u skupini C zajedno s Danskom, Engleskom te Srbijom. Dakle, doista teška skupina te će izabranici Matjaža Keka vrlo teško do osmine finala, međutim, u sportu nema predaje. Kek se neće tako lako predati, tim prije što ih nije bilo jako dugo na velikom natjecanju.

Najbolji slovenski strijelac kroz kvalifikacijski ciklus bio je nogometaš RB Leipziga Benjamin Šeško, koji je postigao pet pogodaka. Spomenuti nogometaš trebao bi biti i najveći adut Slovenaca na Euru, dakako, uz 31-godišnjeg vratara Atletico Madrida Jana Oblaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je Slovenija u pitanju, i njen nastup na nekom velikom natjecanju, recimo kako su Slovenci posljednji puta sudjelovali na jednom velikom natjecanju prije 14 godina. Dakle, bilo je to na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici, na kojem, nažalost, nije bilo hrvatske reprezentacije, a kojoj je to jedino SP na kojem nije sudjelovala. Zanimljivo je kako je i tada Sloveniju vodio bivši trener Rijeke Matjaž Kek, samo nešto mlađi. Slovenija, može se reći, od Keka do Keka.

Prošireni popis Slovenaca za Europsko prvenstvo:

Vratari: Jan Oblak, Vid Belec, Igor Vekić, Matevž Vidovšek

Obrana: Jure Balkovec, Jaka Bijol, Miha Blažič, David Brekalo, Vanja Drkušić, Erik Janža, Žan Karničnik, Petar Stojanović, Žan Zaletel

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veza: Timi Maks Elšnik, Adam Gnezda-Čerin, Jon Gorenc Stanković, Tomi Horvat, Jasmin Kurtić, Sandi Lovrić, Benjamin Verbič, Miha Zajc, Adrian Zeljković, Nino Žugelj

Napad: Žan Celar, Josip Iličić, Jan Mlakar, Benjamin Šeško, Andraž Šporar, Žan Vipotnik, Luka Zahović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.