Gasperini: Odlučit će detalji; Alonso: Samopouzdanje nas tjera dalje

epa08599896 Atalanta's head coach Gian Piero Gasperini reacts during the UEFA Champions League quarter final soccer match between Atalanta and Paris Saint-Germain in Lisbon, Portugal 12 August 2020. EPA/Rafael Marchante / POOL

U srijedu ćemo doznati pobjednika UEFA Europske lige. Na Dublin Areni u finalu se sastaju Atalanta i fenomenalni Bayer Leverkusen, njemački prvak i ove sezone neporažena momčad u svim natjecanjima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to i okršaj dva hrvatska reprezentativca, Marija Pašalića u dresu momčadi iz Bergama i Josipa Stanišića, prvaka Bundeslige s Apotekarima.

Trener Atalante Gian Piero Gasperini uvjeren je kako je njegova momčad i psihički i fizički spremna za susret sa sjajnim Bayerom. Nakon bolnog poraza od Juventusa u finalu talijanskog Kupa prošloga tjedna, Gasperini je odlučan u namjeri da klub iz Bergama osvoji prvi veliki trofej nakon 61 godine.

Gasperini: Jedva čekamo da počne utakmica

– Vjerujemo da smo se dobro pripremili i jedva čekamo da utakmica počne, rekao je Gasperini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayer Leverkusen, novi njemački prvak, ove je sezone neporažen u svim natjecanjima. Uz naslov u Bundesligi, momčad Xabija Alonsa ima priliku osvojiti i Europsku ligu protiv Atalante, ali i njemački Kup u subotnjem dvoboju protiv Kaiserslauterna.

– Svjesni smo da igramo protiv sjajnog protivnika. Znamo da je Leverkusen bez poraza i da su imali sjajnu sezonu, ali njihovi rezultati nisu slučajnost. No, i naš put do finala je bio jako dobar, pobijedili smo snažne momčadi i vjerujemo da možemo do naslova. Mali detalji mogu biti odlučujući u finalu, rekao je Gasperini.

Alonso: Bit će potrebni taktika i inteligencija

Alonsova momčad ove sezone ima nevjerojatan niz bez poraza u svim natjecanjima – nije izgubila čak 51 utakmicu, što je europski rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naše samopouzdanje nas tjera dalje. Znamo da možemo zabiti golove do posljednje minute, to je veliki napredak koji je momčad napravila ove sezone. Od početka smo vjerovali u našu igru i to je u središtu ovog uspješnog niza, rekao je trener Bayera Xabi Alonso.

– Pripremit ćemo se kao za sve utakmice do sada. Nismo izgubili već 51 utakmicu, moji dečki znaju se prilagoditi različitim situacijama, to vrijedi i za finale. Atalanta zna što želi i uspješna je u Italiji i Europi. Ali, mi smo imali puno utakmica u Njemačkoj protiv ekipa koje igraju slično. Sutra će biti potrebna taktika, inteligencija i mentalitet, rekao je Alonso, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.