Upoznajte Butiće, najveću vaterpolsku obitelj na svijetu

Foto: snimka zaslona

Zajedništvo, pomaganje, razumijevanje… sve to, među ostalim, Božić čini tako toplim blagdanom. Toplu, obiteljsku, a sportsku priču o vaterpolskoj obitelji Butić donosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu Smogovci nego Butići. Sedmero braće i sestara iz Splita. Svi odreda vaterpolisti i vaterpolistice: Jelena, Domina, Magdalena, Zvonimir, Domagoj, Krešimir i Ivana.

Četiri sestre i jedan brat igraju za splitski Jadran. Najstariji Krešimir i 19-godišnji Domagoj vaterpolisti su francuske Nice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prije tri godine sam otišao, ove godine sam Domagoja doveo. U istom smo klubu. Dobar je život u Nici, rekao je Krešimir.

Kako je to izgledalo kad se njih sedmero spremalo zajedno recimo za trening?

– Nama je bilo to sve opušteno, ali mami je bilo jako stresno, priznala je Domina dodavši kako bi se ručnici nakon treninga sušili po cijeloj kući, ali i kod susjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je bilo i na nedavno održanom finalu vaterpolskog Kupa u Zagrebu. Zvonimir je zabio u finalu protiv Juga dva gola, dok su Ivana, Domina, Magdalena i Jelena zabijale Mladosti u ženskom finalu. I ne samo to. Četiri sestre Butić pucale su i kaznene udarce u produžecima nakon neodlučenog rezultata. I na kraju, Jadranu su Butići donijeli trofej i u muškoj i u ženskoj kategoriji.

– Prve su krenule dvije sestre, Ivana i Domina, i one su falile kazneni udarac. I onda od kad je krenula Bruna, Megi i ja smo bile sigurne i smirene ruke, rekla je Jelena.

Petero u bazenu, a dvoje s roditeljima na tribinama. – Svi smo zajedno navijali s tribina. Pokazalo se uspješno, rekao je Domagoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zacijelo najveća vaterpolska obitelj na svijetu imat će danas i raskošan blagdanski stol. Božić je prigoda da se svi opet okupe. – Obavezno je ručak kod none, njoke i pašticada. To nam je neka obiteljska tradicija, rekla je Ivana.

Priča o Butićima jedna je od najljepših obiteljskih božićnih priča o solidarnosti, međusobnoj potpori i ljubavi, svim onim vrijednostima koje ovaj kršćanski blagdan predstavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.