US Open: Đoković u tri seta slomio Gojin otpor

epa10838956 Borna Gojo of Croatia returns the ball to Novak Djokovic of Serbia during their fourth round match at the US Open Tennis Championships at the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 03 September 2023. The US Open runs from 28 August through 10 September. EPA/CJ GUNTHER

Pobjednički put Borne Goje, koji je započeo u kvalifikacijama US Opena, prekinut je u osmini finala glavnog turnira, gdje je naletio na raspoloženog Novaka Đokovića koji je za dva sata i 25 minuta došao do pobjede 6-2, 7-5, 6-4 i tako ostao u lovu na 24. Grand Slam naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poučen iskustvom iz prethodnog kola, kad je protiv sunarodnjaka Lasla Đerea morao hvatati dva seta zaostatka, Novak Đoković nije dopustio da mu se to dogodi i u meču protiv Goje.

Gojo je završio meč s 40 neiznuđenih pogrešaka i isto toliko ‘winnera’, što nije bilo dovoljno za nešto više od solidnog otpora protiv Đokovića koji je imao svega 12 pogrešaka u tri seta. Đoković je uspio u svojoj misiji – neutralizirao je Bornina najjača oružja i osvojio čak 50 poena protiv Gojinog servisa, što mu je donijelo po dva “breaka” u prvom i drugom setu te još jedan u trećem.

Unatoč porazu, Gojo visoko uzdignute glave može napustiti New York i zaputiti se prema Splitu, gdje će pred svojim navijačima pokušati još jednom dati veliki doprinos uspjesima hrvatske reprezentacije u pokušaju da se domogne četvrtfinala Davis Cupa. To će činiti kao 76. tenisač svijeta, s najboljim renkingom u karijeri, što je posljedica sjajnog pobjedničkog niza na US Openu, što ga je uspio zaustaviti tek Novak Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.