Ususret četvrtfinala protiv Rusije: Vatreni treći put protiv domaćina Svjetskog prvenstva, do sada smo gubili, a od sada?

Foto: hns-cff.hr

Hrvatska nogometna reprezentacija u Rusiji nastupa na svom petom World Cupu, a u subotu u Sočiju će po treći put na svjetskim prvenstvima igrati protiv domaćina turnira.
Prva dva okršaja završila su porazima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva dva okršaja završila su porazima.

Na svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine smo u polufinalu izgubili od domaćina 1-2. Srećom, nekoliko dana kasnije smo pobjedeom protiv Nizozemske osvojili svjetsku broncu.

Hrvatska je na Stade de Franceu povela u 46. minuti golom Davora Šukera, no u nastavku susreta ‘ukazao’ se Lilian Thuram postigavši prva dva i jedina dva gola u dresu ‘tricolora’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon te utakmice nisam znao niti tko sam niti gdje sam. Bio sam u transu,” kazao je Thuram, koji je za francusku vrstu odigrao 142 utakmice i jedina dva gola je zabio ‘Vatrenima’ u polufinalu SP-a.

Drugi put smo protiv domaćina turnira igrali prije četiri godine u Brazilu. Bio je to dvoboj na otvaranju svjetskog prvenstva u Sao Paolu, a slavio je domaćin 3-1.

Ostaje utjeha kako smo otvorili prvenstvo protiv peterostrukog svjetskog prvaka prvenstva u susretu kojeg je gledalo najmanje dvije milijarde ljudi. Međutim, nakon svega što se događalo na travnjaku Arene Corinthians, moglo bi se reći nezasluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u većem dijelu utakmice bila ravnopravna Brazilcima, kojima je za pobjedu trebala i obilata pomoć japanskog suca Nishimure.

Hrvatska je povela u 11. minuti autogolom Marcela, a u 29. minuti je izjednačio Neymar. U nastavku susreta ukazao se Nishimura koji je u 70. minuti poklonio kazneni udarac domaćinu kojeg je realizirao Neymar. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Oscar u sudačkoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.