Ivan Rakitić, uz Modrića vođa Vatrenih: ‘Luka nas je spasio toliko puno puta, red je da mi spasimo njega’

Foto: fah

Hrvatska je nakon ”drame nad dramama” svladala u osmini finala Svjetskog prvenstva Dansku te su Vatreni poslije 20 godina izborili četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Protivnik u Sočiju bit će domaćin turnira i najveća senzacija SP-a, Rusija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Telegraph Ivan Rakitić, koji za sada na Svjetskom prvenstvu igra doista sjajno, je objasnio kako se drama odvijala nakon što je kapetan Luka Modrić pri kraju drugog produžetka promašio kazneni udarac, a uoči odlučujućeg raspucavanja jedanaesteraca.

Podsjetimo, Modrić je promašio kazneni udarac u drugom produžetku, no, zabio je u raspucavanju, uz njega su pogodili Andrej Kramarć te Rakitić, koji je zabio u zadnjoj seriji, odlučujući penal, odličnom danskom vrataru Kasperu Schmeichelu.

Veznjak Barcelone je uoči raspucavanja okupio suigrače te tim održao motivirajući govor, u stilu kapetana. Inače kapetan Vatrenih je Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Okupili smo se prije raspucavanja i rekao sam suigračima: Luka nas je spasio toliko puno puta, sada je red da mi spasimo njega. Subašiću sam rekao: Uživaj jer ovo će biti tvoj trenutak…”

O odlučujućem jedanaestercu koji je zabio?

”Cijelo prijepodne gledao sam Schmeichelove snimke, proučavao kako brani kaznene udarce, slobodne udarce, kako se kreće. Razgovarao sam s Andrejom Kramarićem, koji je igrao s njim u Leicesteru, kako bih ga još bolje upoznao. Imao sam dosta samopouzdanja nakon svega…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je bilo pucati s obzirom da je do tog trenutka sjajni Danac obranio tri udarca s bijele točke, jedan u produžetku, dva u raspucavanju?

”Morate zaboraviti činjenicu da je već obranio tri penala i razmišljati kako je ovo vaš trenutak. Vida mi je, prije nego što sam krenuo zabiti rekao: ‘molim te, zabij ga, molim te, molim te’. Osjećao sam se snažno i bio sam siguran da će morati izvući svoju najbolju obranu u životu da bi me zaustavio.”

Podsjetimo, junak velike pobjede ipak je te srpanjske noći bio golman Vatrenih Danijel Subašić, koji je obranio čak tri penala tijekom raspucavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.