Ususret spektaklu na Santiago Bernabeu: I ove sezone barem jedan Hrvat podići će pehar Lige prvaka?

Foto: fah

Večeras na Santiago Bernabeu u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka sudarit će se dva velikana, europska nogometna diva, Real i Bayern.  Domaćin starta s velikom prednošću s obzirom kako je u prvoj utakmici na Allianz Areni bilo 2:1 za kraljevski klub. Još nešto ide u prilog Realu naime, nitko nikada u sedam pokušaja nije uspio nadoknaditi domaći poraz od 2:1 u nokaut fazi Lige prvaka. Hoće li to uspjeti Bayernu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskreno rečeno, Bayern je bio puno bolji u prvoj utakmici, međutim, Lewandovski i društvo promašivali su ono što inače pogađaju zatvorenih očiju, a nisu imali ni sreće, s obzirom kako se u ranoj fazi ozlijedio Robben, a kasnije i Boateng. Dva možda ključna igrača višestrukog prvaka Njemačke.  Spomenimo kako će se Real i Bayern sastati 26. put, radi se o rekordu u europskim kupovima, statistika je vrlo izjednačena, Španjolci su slavili 12 puta, a Bayern 11, dok su dva susreta završila neriješeno,

Realu, dakle, puno toga ide u prilog, kao i činjenica da kraljevski klub pod Zidaneom nikada nije izgubio u nokaut fazi Lige pvaka, naime, Real je prošao osam nokaut susreta te slavio u dva finala.  Tek jednom su u tom razdoblju izgubili kod kuće, bila je to nedavna drama protiv Juventusa, kad su Španjolci zamalo ispali, izgubivši 3:1. Mario Mandžukić je zabio dva gola.

S druge strane njemački Bayern u posljednje dvije utakmice Lige prvaka nije pobijedio, igrao je neriješeno te je poražen od Reala,  statistički gledano Bayern bi prema tome trebao pobijediti s obzirom kako još od 2009. godine Nijemci nisu uspjeli nanizati tri utakmice bez pobjede u Ligi prvaka. Naravno, sva ova statistika, s obzirom na protivnike, ne znači puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, oba sastava krcata su zvijezdama, posebno se to odnosni na Real. Mnogo će toga ovisiti o trenutnoj inspiraciji igrača, spletu (ne)sretnih okolnosti, eventualnim sudačkim previdima…

Hrvatska s razlogom može biti ponosna, čak dva Hrvata u lovu za veliki trofej Lige prvaka. Mateo Kovačić i Luka Modrić, ako tome dodamo Liverpool te Dejana Lovrena vrlo smo blizu zaključku kako će i ove godine barem jedan Hrvat podići najveći trofej klupskog nogometa. Luka Modrić trebao bi krenuti od početka te bi ponovno mogao biti jedan od kreatora igre Reala. Na njegovom ”gorivu” Real je i prošle godine, i pretprošle godine osvojio europski naslov. Hoće li i ove? Sve su u Madridu uložili kako bi ostvarili taj cilj. To im je, naime, jedino i preostalo. U Španjolskoj trofeje je pokupila Barcelona.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.