Utakmica godine Nike Kovača: ‘Mi smo David, moramo vjerovati i vjerujemo’

Foto: fah

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovać danas završava svoju prvu, i odmah sjajnu, sezonu na klupi Monaca. Naime, do posljednjeg kola hrvatski se trener s Monacom ravnopravno bori za naslov prvaka Francuske u konkurenciji s jakim PSG-om i Lilleom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije četiri dana Monaco je u finalu Kupa Francuske poražen, a večeras od 21 sat igra utakmicu posljednjeg kola u kojem može osvojiti naslov prvaka, no nažalost, i ostati bez Lige prvaka. U francuskom prvenstvu prava je drama te se napokon može govoriti o ravnopravnoj utrci za titulu više klubova.

Dakle, Monaco večeras gostuje kod Lensa, teško je to gostovanje s obzirom da se i Lens bori za Europu, dok vodeći Lille, koji ima bod prednosti u odnosu na PSG, u zadnjem kolu pobjedom u gostima kod rasterećenog Angersa drži sve u svojim rukama. Pobjeda im donosi naslov prvaka Francuske.

U isto vrijeme već spomenuti PSG gostuje kod Bresta, a koji se bori da ne ode u kvalifikacije za ostanak. PSG mora pobijediti i onda se nadati kiksu Lillea. Iz ovoga navedenog jasno je da Niko Kovač sa svojim Monacom ima najteži posao. Ako pak Lille bude izjednačen bodovno s PSG-om odlučit će gol razlika, a tu je PSG bolji za 16 golova. No takav je rasplet malo vjerojatan PSG bi kod Bresta morao remizirati, a Lille izgubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačev Monaco se nalazi na trećem mjestu te ima tri boda manje od Lillea, dva boda manje od PSG-a te do naslova mogu tek teorijom. Lille i PSG bi morali izgubiti, a Monaco bi morao nadoknaditi šest golova lošiju gol razliku koju ima u odnosu ima u odnosu na Lille. Nemoguće je očekivati da bi Monaco mogao dobiti Lens pet golova razlike.

Drugim riječima, realni i navažniji cilj Nike Kovača je zadržavanje trećeg mjesta koje vodi u Ligu prvaka, a to bi bio sjajan uspjeh za Monaco. Za takav podvig trebat će mu pobjeda kod Lensa s obzirom da Lyon ima samo bod manje od Monaca. Lyon u posljednjem kolu igra na svom terenu protiv Nice koja dolazi rasterećena.

Kako bi definitivno igrače natjerao na maksimalnu koncenaciju Niko Kovač je zabranio mobitele. Razlog je jasan, igrači se moraju potpuno posvetiti utakmici jer ipak, barem kad je Liga prvaka u pitanju, sve drže u svojim rukama. Ukratko, moraju dobiti Lens u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo autsajderi. Mi smo David. Moramo vjerovati i vjerujemo”, poručio je Kovač uoči utakmice sezone. Monaco gostuje kod Lensa večeras od 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.