Utakmica visokog rizika, splitska policija spremna

Foto: fah

U Splitu se danas u 19 sati igra finale Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Hajduka. Prijenos je na HTV-u 2, a emisija počinje u 18.20.Put Splita još u ponoć trajektom Marko Polo krenulo je više od tisuću navijača Rijeke, kojih se na Poljudu očekuje oko tri tisuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o utakmici visokog sigurnosnog rizika. Kako bi se spriječili eventualni sukobi navijačkih skupina Torcide i Armade, oko stadiona te na prilazima gradu bit će policajci iz nekoliko policijskih postaja.

– Mi smo već oko mjesec dana planirali osiguranje ovog javnog okupljanja, ukalkulirali smo sve sigurnosne rizike, isplanirali mjere i radnje koje ćemo poduzimati, kako na stadionu, tako i u širem okrugu i gradu Splitu tako da smo spremni za sve situacije koje smo ukalkulirali u sigurnosne rizike, izjavila je Antonela Lolić, glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Kao ispomoć tu su i kolege iz ostalih policijskih postaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Danas će na osiguranju ovog javnog okupljanja raditi djelatnici PU splitsko-dalmatinske, ali naravno i djelatnici iz drugih policijskih uprava u vidu ispomoći, posebno specijalne interventne jedinice policije koji su došli iz različitih policijskih uprava.To je dovoljan broj policijskih službenika koji je spreman sprovesti sve mjere i radnje koje smo planirali. Napominjem da se radi o redovnim mjerama i radnjama koje inače radimo svaki put kad osiguravamo ovakve utakmice koje imaju visoki sigurnosni rizik, dodala je.

– Dobro surađujemo i s organizatorima i svim institucijama i udrugama s kojima trebamo surađivati kako bi ovo osiguranje prošlo u najboljoj mjeri. Zakonska pravila i pravilnici su jasni, sve ono što je trebalo biti napravljeno je napravljeno, izjavila je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.