Dinamo slavio u Astani i sve je bliže europskom proljeću

Foto: fah

Nogometaši Dinama pobijedili su na gostovanju u Astani istoimenu kazastansku momčad s 2-0 (0-0) u utakmici petog kola skupine C Konferencijske lige te tako ostali u igri za drugo mjesto koje donosi plasman u nokaut fazu ovog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi pogodak postigao je Gabrijel Vidović u 48. minuti, svladavši domaćeg vratara Josipa Čondrića udarcem s 12-13 metara u donji desni kut.

U 73. minuti Astana je ostala s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Dušan Jovančić, a Dinamo je u 79. minuti iskoristio brojčanu prednost. Nakon udarca iz kuta Petra Sučića, Japanac Takuro Kaneko je razornim i preciznim udarcem s 15 metara pogodio gornji lijevi kut pokraj nemoćnog Čondrića za 2-0.

Početni sastavi:

ASTANA: Čondrić, Harojan, Maročkin, Tomašević, Hovhanisjan, Kuat, Jovančić, Vorogovskij, Ourega, Astanov, Darboe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Zagorac, Moharrami, Ristovski, Perić, Ljubičić, Bulat, Mišić, Kaneko, Baturina, Vidović, Petković

Pratite utakmicu:

90′ Utakmica je gotova, pobjeda Dinama 2:0

84′ Mogao je Dinamo i do 3:0, Moharrami je projurio po desnoj strani i zatresao vratnicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79′ Kaneko je natrčao na odbijenu loptu nakon kornera i projektilom je poslao u rašlje Čondrića! Dinamo vodi 2:0

63′ Još jedna prilika za Dinamo! Strijelac Vidović se dobro snašao i pokušao, ali ide lopta iznad gola

50′ Čondrić je u dva navrata spasio Astanu, prvo je obranio udarac Mišića, a onda sjajno skinuo i pokušaj Petkovića kroz dva igrača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48′ Sučić je dobro pucao, Čondrić je odbio loptu do Vidovića koji nakon Osijeka zabija i Astani važan pogodak

46′ Počelo je drugo poluvrijeme

45′ Kraj je prvog poluvremena. Ristovski će morati izgleda biti zamijenjen zbog teže ozljede.

44′ Bila je to sjajna situacija za Bulata koji nije dobro zahvatio loptu unutar 16 metara Astane i lopta ide daleko od gola

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42′ Pogreška Ljubičića, Darboe se sjurio prema golu Zagorca i neprecizno pucao

39′ Kaneko je imao dobar prodor kroz obranu Astane, ali je pucao malo pokraj lijeve vratnice Čondrića, bilo je ovo opasno

22′ Vorogovskij je dobio odličnu loptu s desnoga krila, bio je leđima okrenut prema golu, ali se dobro snašao, no pucao je pokraj gola Zagorca.

18′ Odličan pokušaj Baturine iz daljine, Čondriću lopta ispada iz ruku i odlazi u korner malo pokraj stative

11′ Mišić je napravio prekršaj i dosuđen je kazneni udarac za Astanu. No, Zagorac je sjajno obranio jedanaesterac Darbi.

6′ Prilika za Dinamo. Kaneko je dobro prošao po desnoj strani i dodao do Baturine, no njegov udarac nije ugrozio vrata Čondrića.

1′ Utakmica je počela

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.