Varaždinci stali u obranu svoga igrača: ‘Hajduku su uvijek drugi krivi’

Foto: fah

U četvrtak ujutro splitski Hajduk je izašao u javnost s teškim optužbama na račun igrača Varaždina Jurice Poldrugača koji je, prema navodima iz Splita, pljunuo i psovao na dijete koje je dodavalo lopte uz teren. Sada je Varaždin stao u obranu svog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurica je ranije u četvrtak kazao za Dnevnik.hr kako neće komentirati situaciju već će njegov klub izdati priopćenje. Svima koji poznaju spomenutog igrača teško je povjerovati u priču koju su plasirali iz Hajduka.

On je jedan od rijetkih nogometaša u HNL-u koji se može pohvaliti fakultetskom diplomom. Varaždin na početku svog priopćenja navodi kako su prvu službenu informaciju o navodnom incidentu primili 22. kolovoza u 13 sati od strane HNS-a.

“Smatramo normalnim, kao što je običaj u komunikaciji između svih ostalih klubova članova SuperSport HNL ali i nižih rangova, prvo uputiti i prijaviti odgovornim osobama kluba navedeni navodni incident kako bi se prije uključivanja javnosti, nastojao međusobno razriješiti isti”, navode iz kluba aludirajući na to kako se Hajduk prvo obratio medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Sram neka bude upravu Hajduka’ 

Naglasili su kako su se kao klub uvijek zalagali za korektno ponašanje kako na sportskim terenima tako i van njih. “Osuđujemo bilo kakve postupke kojima nije mjesto na sportskim terenima i narušavaju sigurnost sudionika utakmice odnosno sami integritet nogometne igre”, dodali su. Poručili su kako su pregledali spornu snimku.

“Jasno je vidljivo ono što se dešavalo zadnjih 20-ak minuta utakmice, a to je namjerno odugovlačenje s povratkom lopte u igri od strane pobirača HNK Hajduk, što se više puta upozoravalo i službene osobe utakmice da obrate pozornost. Nadalje, daljnjim pregledom snimke ne vidimo materijala za koji je HNK Hajduk prijavio našeg igrača”, pišu dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde kako bi reakcija skupljača lipti, ali i glavnog svjedoka bila puno drugačije od one na snimci da se dogodilo išta od onoga za što je Hajduk optužio igrača Varaždina. Priopćenje su objavili i na Facebooku gdje su izazvali lavinu reakcija. “Sram može biti upravu Hajduka. Za njihov neuspjeh uvijek su im krivi drugi”, jedan je od komentara ispod objave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.