(VIDEO) Vatreni na prepunom Trgu bana Jelačića: ‘Želimo s Thompsonom otpjevati još jednu pjesmu’, no, nije im dopušteno…

Foto: Snimka zaslona

Osvajači srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu na pozornicu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića stigli su kroz šaplir mažoretkinja i uz gromoglasno pjevanje budnice “Moja domovina” navijača koji su ispunili cijeli trg, s kojima su nogometni reprezentativci zatim otpjevali hrvatsku himnu “Lijepa naša domovino”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viceprvaci svijeta su na pozornici zasuti konfetima, a na skandiranje navijača odgovorili su jednakom mjerom te zajedno s njima i Mladenom Grdovićem otpjevali prema nekim medijima neslužbenu himnu ove generacije Vatrenih – “Nije u šoldima sve”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što su igrači htjeli čuti na Trgu bana Jelačića, a što im je servirao Krešimir Dolenčić, sasvim je druga stvar. Naime, sportski heroji su izrazili želju za Prljavim kazalištem, za Mladenom Grdovićem, za Markom Perkovićem Thompsonom, da se za Marka Perkovića nisu sami pobrinuli i da ga nisu u svom busu doveli do centra grada teško bi im organizator ispunio želju. Ovako su Vatreni organizatora stavili pred gotov čin.

No, idemo dalje, slavlje je teklo na glavnom zagrebačkom trgu, a onda se na pozornici pojavio i Thompson.

Sami igrači, predvođeni kapetanom Lukom Modrićem, pozvali su na pozornicu gosta koji nije bio po volji aktualnoj politički eliti, šarolikoj koaliciji Plenković-Pupovac-Bandić-Vrdoljak, naravno, mislimo na već spomenutog  Marka Perkovića Thompsona, koji je zapjevao s igračima prekrasnu domoljubnu pjesmu ”Lijepa li si…” Stvarnu himnu hrvatske nogometne reprezentacije i hrvatskih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga organizatori su zapravo odlučili sve prekinuti iako su Vatreni, preko Luke, zaželjeli da barem još jednu pjesmu zapjevaju s Thompsonom.  No, nije im dopušteno, no, igrači su i taj problem riješili, bez glazbene podloge, Thompson je zapjevao s Vatrenima ”Geni kameni”, Vatreni su, kao i stotine tisuće Hrvata na Trgu bana Jelačića poželjeli ”Bojnu Čavoglave…” Naravno, ni, od toga ništa, iako su igrači htjeli još ostati s pozornice se čulo: ”laku noć.”

Nakon toga i neposredno prije toga, zajedno s Vatrenima cijeli je Trg bana Jelačića skandirao ”hoćemo još…”

Ipak bio je to do sada nezabilježen doček hrvatskih sportskih junaka, koji je trajo od jutarnjih sati, a otvorenom autobusu s reprezentativcima trebalo je od zračne luke do Trga 5,5 sati, tijekom kojih su se doslovno metar po metar probijali kroz špalir navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se uzme u obzir prepuni Trg i centar grada te navijači na cijeloj trasi, vatrene je u Zagrebu dočekalo oko pola milijuna ljudi. Čak i više…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.