Vatreni se vratili u Hrvatsku, na Plesu većina nije htjela davati izjave

Hrvatska reprezentacija vratila se sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači i stožer ‘vatrenih’ trebali su u zagrebačku zračnu luku sletjeti oko 11,30 sati, no let je kasnio pa su stigli iza 13 sati. Reprezentaciju su u Zagrebu dočekali kiša, rodbina, prijatelji, te dvjestotinjak navijača. Igrači su podijelili bezbroj autograma i osmijeha za fotografije, međutim većina nije željela davati izjave.

Danijel Pranjić i Gordon Schildenfeld bili su među rijetkima koji su stali pred mikrofone.

“Naravno da smo očekvali više, ali nas je potpuno presjekao onaj prvi pogodak Meksika,” kratko je kazao Pranjić, dok je ‘Schifo’ dodao: “Sada nam je malo lakše zbog ovog dočeka”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagreb su doputovali svi igrači osim Sammira i Eduarda koji su ostali u svojoj domovini, te Ivice Olića i Ivana Raikitića koji su krenuli prema Njemačkoj i Španjolskoj. Pletikosa, Perišić i Rebić su odmah produžili za let prema Splitu.

Hrvatska je natjecanje u skupini A okončala na trećem mjestu s tri boda iza Brazila i Meksika. Na spektakularnom otvaranju World Cupa Hrvatska je izgubila od Brazila (1-3), potom je deklasirala Kamerun (4-0), da bi u presudnom ogledu za plasman u osminu finala izgubila od Meksika (1-3). Usprkos ispadanju u skupini, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker je objavio kako će Niko Kovač ostati na izborničkoj poziciji i u kvalifikacijama za EP 2016. koje će se održati u Francuskoj.

Hrvatska je za plasman na SP zaradila osam milijuna eura, a taj iznos će se dijeliti 50-50 posto između Saveza s jedne te igrača i trenera s druge strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.