Alžirci na kušnji zbog ramazanskog posta, ako prođu u osminu finala

Nogometaši Alžira suočeni su s velikom kušnjom ukoliko prođu u osminu finala Svjetskoga prvenstva u Brazilu jer ovog vikenda započinje ramazanski post tijekom kojeg muslimani od zore do zalaska sunca ne smiju ni piti ni jesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ramazanski post je jedan od pet stupova islama, a ove godine započinje u subotu i trajat će dokraja Svjetskog prvenstva. Izbornik Vahid Halilhodžić već je iskazao zabrinutost po svoje igrače ako se budu pridržavali pravila posta u teškim brazilskim uvjetima s nesnosnom vrućinom i vlagom.

I u samom Alžiru se razvila polemika, pa list Chourouq donosi izjavu jednog od najvećih islamskih autoriteta u zemlji šeika Youssefa Ayadia koji tvrdi da igrači u Brazilu u takvim uvjetima smiju prekršiti pravilo posta, no na stranicama istog lista drugi vjerski vođa Mohamed Mekerkeb poziva na poštovanje Ramazana bez obzira na uvjete i važnost nogometne utakmice.

Alžirski igrači su duboko religiozni o čemu svjedoči i molitva zahvale nakon postignutog pogotka protiv Belgije. Alžiru je za plasman u osminu finala dovoljan bod u dvoboju zadnjeg kola H skupine protiv Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.