Vatreni složni: Bolji smo od Turske, snaga nam je u zajedništvu

Reprezentativci Ivan Perišić i Domagoj Vida istaknuli su u četvrtak da je Hrvatska bolja od Turske te da jedva čekaju nedjelju da pokažu što mogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svi naši igrači igraju u dobrim klubovima, svi su nositelji igre, svi su u dobroj formi i jedva čekamo nedjelju da pokažemo što znamo. Budemo li mi pravi i držali se svoje igre, nitko neće ništa pitati Tursku”, kazao je Perišić na konferenciji za novinare u hrvatskoj bazi u Deauvilleu.

“Imamo klasne igrače koji mogu riješiti utakmicu”

Isto misli i stoper Domagoj Vida: “Turska je dobra u protunapadima i prekidima, ali mi imamo klasne igrače koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu. Mislim da smo bolji, ali treba to pokazati na terenu. Samo tako možemo napraviti velike stvari”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vida smatra da je ključ uspjeha u zajedništvu.

“Svi se moramo staviti u službu kolektiva i tada će sigurno netko iskočiti. Znamo koliko vrijedimo, ali neće biti dobro budemo li samo pričali o tome. Moramo se iskazati protiv Turske, pokazati da zaslužujemo to što se priča. Što se tiče obrambenog reda, mislim da tu ne bi trebalo biti problema. Dugo se znamo i radi se o izvrsnim igračima, od prvog do zadnjeg. No, ne ovisi obrana samo o braničima, moramo biti kompaktni, moramo se zajedno braniti i napadati. To je ključ uspjeha”, kazao je Vida.

Optimizam i vjera u vlastite snage

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pouzdani stoper kijevskog Dinama vjeruje da ova generacija može dostići “vatrene” sa SP 1998. godine.

“Sjećam se Svjetskog prvenstva 1998. godine i mogu vam reći da sam plakao nakon poraza u polufinalu od Francuske. Svako dijete sanja igrati za reprezentaciju, moj san se ostvario i nadam se da će potrajati. Nadam se da ćemo, kao što izbornik kaže, izaći iz sjene tadašnjih ‘vatrenih’. Treba imati vjere u izbornika i igrače, jer naš je cilj obradovati naciju”, napomenuo je Vida.

Perišić hvali izbornika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Perišić, koji je bio jedan od najboljih igrača u kvalifikacijama, pohvalio je izbornika Čačića i način priprema: “Imali smo vremena za dobre pripreme u Hrvatskoj, a mislim da je izbornik Čačić prepoznao ono što nama treba na reprezentativnim okupljanjima. Svakim danom sve više radimo na taktici i analizi protivnika, i mislim da ćemo napraviti puno bolji rezultat nego na prošlom EP u Poljskoj i Ukrajini”.

Napadač talijanskog Intera ističe da je puno napredovao u zadnje četiri godine te da je svake sezone sve bolji.
“Napredovao sam u zadnje četiri godine, svake sam sezone sve bolji. Krenulo me je u reprezentaciji, valjda mi je trebao neki okidač. Najvažnije je da sam zdrav i da mogu dati sto posto”, dodao je Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.