‘Vatreni vikend’ – Kako su igrali naši reprezentativci?

Foto: fah

Izbornik Kovač objavio je popis reprezentativaca za ogled s Norveškom 28. ožujka u Zagrebu, a mi vam donosimo pregled kako su oni igrali za vikend. Vratari nam baš i nisu u formi, osim Subašića koji je sjajan ali i lakše ozlijeđen. Napadači su bili izuzetno neefikasni u ovom kolu, a dio njih nije ni nastupio. Veznjaci i obrambeni igrači ‘osvjetlali su obraz’ Vatrenih u svojim klubovima…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari:
Danijel Subašić – Najbolji vratar Lige prvaka do sada nije bio u konkurenciji za susret protiv Reimsa u gostima gdje je njegov Monaco slavio s 3:1. Bit će spreman za Norvešku u Zagrebu 28. ožujka.

Lovre Kalinić – Hajdukov čuvar mreže protiv Zagreba je, kao nedavno protiv Lokomotive, dva puta vadio loptu iz svoje mreže. Slabo izdanje i poraz hajdukovaca nije mogao spriječiti ni inače pouzdani Kalinić. Slabija forma nego li u prvom dijelu sezone.

Ivan Vargić – Inače prvi vratar Rijeke nije branio protiv svog nekadašnjeg kluba u Gradskom vrtu. Vargić se oporavio od ozljede te je bio na klupi, a njegova momčad nije uspjela savladati Osječane, susret je završio bez pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana:
Dejan Lovren – Baš kad smo pomislili kako je stoper Liverpoola ušao u pravu formu, on se ozlijedio. Lovren je tako propustio derbi protiv Manchester Uniteda u kojem je njegova momčad doživjela poraz, a zbog ozljede propustit će reprezentativno okupljanje za Norvešku.

Vedran Ćorluka – Rusima je počelo prvenstvo pa je tako s nastupima krenuo i naš Ćorluka. Lokomotiv je ovog vikenda zaigrao u gostima kod Mordovije Saransk, a susret je završio bez pobjednika. Vedran je odigrao vrlo sigurno svih 90 minuta za ‘Željezničare’, što je bitno za izbornika Kovača jer Ćorluka nije dugo imao ozbiljniju utakmicu pred sobom.

Domagoj Vida – Nakon što je zabilježio minute protiv Guingampa u Europskoj ligi, Vida nije zaigrao u prvenstvu protiv Mariupola, ali ni protiv Evertona u uzvratnoj utakmici Europa lige. Iako je među najstandardnijim igračima Dynama u Europi, nije ga bilo ni na popisu rezervi, iako nije ozlijeđen niti suspendiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gordon Schildenfeld – Grčko prvenstvo se nastavilo, a Panathinaikos je izgubio u gostima kod Verije 1:0. Šifo je odigrao svih 90 minuta, a zaradio je žuti karton. Bilo je i boljih njegovih nastupa.

Šime Vrsaljko – U porazu protiv Empolija nije bio niti među 18 kandidata za nastup. Oporavio se od ozljede, nadamo se da će ubrzo biti onaj stari Vrsaljko, koji neumorno probija bok svih 90 minuta.

Darijo Srna – Šahtar je razbio Olimpik 6:0, a naš kapetan postigao je pogodak iz penala, zaradio je žuti karton te je izišao iz igre u 70. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin Leovac – Odradio je svih 90 minuta na lijevom boku protiv Osijeka. U obrani poprilično siguran, nešto skromnije izdanje prema naprijed.

Ivan Tomečak – U susretu koji je završio 0:0 najvažnije da njegova momčad nije primila pogodak, a prema naprijed je bio aktivniji od Leovca.

Vezni red:
Danijel Pranjić – Pranjić je poput ‘Šife’ odigrao svih 90 minuta u porazu Panathinaikosa. U susretu protiv Verije, zaigrao je kao lijevi vezni, a trener ga češće koristi kao zadnjeg veznog igrača. Solidan nastup.

Milan Badelj – odigrao je svih 90 minuta u malom derbiju kola, u kojem je njegova Fiorentina remizirala kod Udinesea 2:2. Jako dobar nastup na poziciji zadnjeg veznog, trener ga vidi kao motor momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Kovačić – Inter je ponovo poražen, a ovog puta je bolja bila Sampdorija na svom terenu. Kovačić je svih 90 minuta proveo na klupi za rezervne igrače. Nije baš u milosti Mancinija od kako je ovaj došao za trenera Intera, ali ruku na srce ni ne igra baš nešto najbolje.

Marcelo Brozović – Za razliku od Kovačića, neumorni veznjak Brozović započeo je susret protiv Sampdorije. Igru je napustio u 75. minuti kad je umjesto njega na teren ušao napadač Palacio.

Luka Modrić – Još jednom je dokazao kako je baš on motor Real Madrida. Dok je Modrić bio u igri i dok je imao snage, Real je parirao Barceloni. Nakon njegovog izlaska iz igre, Real je ostao bez ideje i bez bodova. Vrlo dobar nastup Luke u El Clasicu pred važan reprezentativni ogled protiv Norveške.

Ivan Perišić – Oporavio se od ozljede te je odigrao vrlo dobrih 45 minuta u remiju Wolfsburga kod Mainza. Raduje nas povratak Ivana na teren, pogotovo u momčad koja je hit Bundeslige ove sezone. Nakon par utakmica i on će ući u pravu formu.

Ivan Rakitić – Raketa je odigrao jako dobru utakmicu u dresu Barcelone protiv Reala u El Clasicu. Na terenu je proveo 76 minuta, a umjesto njega ušao je Busquets. Nije ostvario konkretniji učinak, jer su ovaj puta sve akcije završavali Messi, Suarez i Neymar, ali je trkački i taktički odigrao na visokoj razini.

Napadači:
Mario Mandžukić – Nije bio u konkurenciji za susret protiv Getafea zbog suspenzije (žuti kartoni).

Andrej Kramarić – U porazu Leicestera 4:3 kod Tottenhama, naš napadač ostao je svih 90 minuta na klupi.

Ivica Olić – Oporavio se od ozljede no nije mogao spriječiti još jedan poraz HSV-a. Odigrao je borbeno kao usamljeni napadač svih 90 minuta, ali bez konkretnog učinka.

Duje Čop – Iako je Cagliari krenuo u formaciji s tri prava napadača, mjesta za Čopa nije bilo. Milan je slavio 3:1 na svom terenu, a Duje je ostao svih 90 minuta na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.