Vatreni vikend: Kako su igrali naši reprezentativci u ligama Petice?

Većina hrvatskih reprezentativaca nastupila je za svoje klubove prošlog vikenda, a neki će poput Marija Pašalića to učiniti tek večeras, kad igra njegov Elche protiv Rayo Vallecana. Mandžukić je opet briljirao, Rakitić je odigrao još jednu kvalitetnu utakmicu, a novaci u Serie A pokazuju da ne misle grijati klupu u svojim klubovima. Pogledamo kako je tko od njih odigrao, tko je zadovoljio, a tko se uklopio u sivilo svoje momčadi…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličan učinak

Kao i prošlog vikenda, tako se i nakon ovog na prvom mjestu nalazi Mario Mandžukić. Njegov Atletico “razbio” je gradskog rivala i osvajača Lige prvaka, Real Madrid. Naš reprezentativni napadač postigao je pogodak u pobjedi od 4:0, a zabilježio je i asistenciju. Izvrstan učinak povratnika u prvih jedanaest trenera Simeonea.

SPAIN SOCCER KING'S CUP
Ivan Rakitić sudjelovao je u pobjedi Barcelone kod Athletic Bilbaoa, gdje je katalonski klub slavio s 5:2, a naš veznjak plemenitog kova odigrao je svih 90 minuta, te je sudjelovao kod dva pogotka. Također se, kao i Mandžo, vratio u početni sastav svog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITALY SOCCER SERIE A
Naš desni branič i član talijanskog prvoligaša Sassuola Šime Vrsaljko odigrao je samo 14 minuta u ovom kolu. No i to je dovoljno da ga stavimo među one s odličnim učinkom. Vrsaljko je naime asistirao u drugoj minuti za vodstvo kod Sampdorije, no morao je zbog ozljede izaći iz igre već u 14. minuti utakmice. Šteta za Vrsaljka, a i za Sassuolo.

Što je stariji, to je bolji! Tim riječima mogli bismo opisati učinak Ivice Olića od kako je prešao u HSV. Naime, po dolasku u taj klub, čije je boje već ranije branio, Ivica je izjavio kako će učiniti sve ne bi li se HSV spasio od ispadanja. Nakon tri utakmice s Olićem u sastavu, HSV je ubilježio dvije pobjede. U ovom kolu slavili su  s 2:1 protiv Hannovera, a Oliće je sudjelovao kod prvog pogotka.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar učinak

Marcelo Brozović pokazao se kao dobro pojačanje za Inter, koji je nakon njegovog priključenja u momčad uspio slaviti protiv Atalante. Marcelo je odigrao korektno, te je jednom i zaprijetio iz daljine. Ono što je možda i važnije, a naglašavaju talijanske kolege, jest činjenica da je Brozović uzeo mjesto Mateu Kovačiću. U koliko Inter zareda s pobjedama, mogao bi se Mancini držati uspješnog sastava, a to znači da je Brozović na terenu, a “Kova” na klupi.

ITALY SOCCER SERIE A
Iako je njegov Monaco primio pogodak, to nije razlog zašto smo Subašića stavili među one koji su imali samo “dobar” učinak. Naime, Subašić je izdržao 842 minute bez primljenog pogotka u prvenstvu, što je samo po sebi odličan uspjeh, no u ovom kolu “Suba” je primio pogodak s kojim je njegova momčad izgubila utakmicu. Inače, Monaco je igrao s igračem više od 21. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Badelj je srećonoša Fiorentine, jer kad god je on u sastavu onda momčad iz Firence ne gubi utakmice. Tako je bilo i ovog kola, kada je Fiorentina dočekala na svom Artemio Franchiju Atalantu i pobijedila ju s 3:2. Badelj je kvalitetno odigrao svih 90 minuta.

ITALY SOCCER COPPA ITALIA
Mato Jajalo nije postigao pogodak niti je upisao asistenciju, no bivši veznjak Rijeke ustalio se u momčadi Palerma i iz kola u kolo postaje sve važniji kotačić u momčadi. Protiv Intera su izgubili s 3:0, no Jajalo je bio jedan od boljih u svojoj momčadi.

Slab učinak

Duje Čop ulazi u ovu kategoriju iz jednostavnog razloga što je prema ocjenama odigrao vrlo lošu utakmicu, barem kad je u pitanju realizacija, a to je najvažnije kod napadača. U porazu kod kuće protiv oslabljene Rome, Čop je propustio čak četiri zicera, a iz igre je izišao u 84. minuti. Svakako je ohrabrujuće što se nalazi u prilikama, ali pogotci su ono zbog čega je doveden na Sardiniju i tu je u ovom kolu zakazao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITALY SOCCER SERIE A
Andrej Kramarić nije ni u ovom kolu postigao svoj prvijenac za Leicester. U igru je ušao tek u 71. minuti, no nije uspio preokrenuti rezultat te je Leicester izgubio 1:0 kod kuće protiv Crystal Palacea.

Mateo Kovačić dobio je priliku u zadnjih šest minuta i nije zabilježio potez vrijedan pamćenja.

Ivan Strinić ostao je na klupi u ovom kolu tako da nije niti imao učinka, iako je njegov Napoli pobijedio.

Niko Kranjčar također nije ulazio u igru, a njegov QPR je poražen kod kuće protiv Southamptona.

Dejan Lovren nije bio na klupi Liverpoola u remiju protiv gradskog rivala Evertona.

Ivan Perišić nije bio niti u zapisniku utakmice protiv Hoffenheima.

Mario Pašalić večeras igra za Elche, dok su kapetan Dario Srna i Domagoj Vida još uvijek na pripremama sa svojim klubovima, a Luka Modrić oporavlja se od ozljede i uskoro bi mogao na teren.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.