Vekić pobijedila favoriziranu Ukrajinku za treće kolo Roland Garrosa

Foto: fah

Odlično je počeo dan na Roland Garrosu za hrvatske tenisačice – Donna Vekić svladala je Martu Kostyuk nakon gotovo dva sata igre sa 7-5, 6-4 i plasirala se u treće kolo drugog Grand Slama sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U meču koji je trajao sat i 53 minute, a nakratko je prekinut zbog kiše, Vekić (WTA – 40) je svoj servis izgubila pet puta, ali ga je suparnici oduzela sedam puta,. Kostyuk (WTA – 20.) je napravila osam dvostrukih i 40 neprisiljenih pogrešaka.

Vekić je odlično počela u meču protiv top 20 igračice svijeta te imala 5-0 nakon pola sata, ali je ukrajinska tenisačica uzvratila s 5 gemova zaredom i izjednačila. Ipak, hrvatska tenisačica zadržala je smirenost i okrunila igru s novim breakom za 7-5 u prvom setu.

Drugi set je počeo izmjenom breakova, da bi do sedmog gema tenisačice držale svoj servis. Opet je na kraju mirnija i staloženija bila Vekić koja u ključnim trenucima uzela dva breaka i na kraju odservirala svoju treću meč loptu za treće kolo i prvu pobjedu u međusobonom susretu protiv Kostyuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prolazak u osminu finala, Osječanka će se boriti protiv pobjednice iz dvoboja Danielle Collins i Olge Danilović.

Jana Fett nastavlja susret protiv Čehinje Bouzkove u kojem gubi 1-0 u setovima, dok bi Petra Martić trebala zaigrati oko 15 sati protiv Belgijke Mertens.

U konkurenciji muških parova Nikola Mektić bi trebao zajedno s Wesleyem Koolhofom nastaviti meč od jučer protiv nizozemskog para Matwe Middelkopa i Sandera Arendsa protiv kojih vode 5-4 u prvom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.