Vekić protiv Vandeweghe u Wuhanu, Ćorić čeka suparnika u Shenzhenu

Foto: fah

Sljedećeg tjedna na rasporedu su dva WTA turnira i dva ATP turnira, od toga su tri na kineskom tlu, a jedan u Uzbekistanu. Tenisačice će se boriti za bodove u Wuhanu i Taškentu, a tenisači u Shenzhenu i Chengduu. Među njima će u pojedinačnoj konkurenciji biti i dvoje hrvatskih predstavnika; Donna Vekić će iz Tokija preseliti u Wuhan, a Borna Ćorić se u Shenzhenu započinje svoju kinesku turneju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odličnog nastupa u Tokiju, gdje je bila nadomak finalu, 22-godišnja Osječanka Donna Vekić će u prvom kolu turnira u kineskom Wuhanu igrati protiv Amerikanke CoCo Vandeweghe, od koje je u dosadašnja dva dvoboja oba puta bila poražena. No, trenutačna forma daje prednost našoj tenisačici.

U Wuhanu se okupila svjetska elita, jer se radi o turniru Premier 5 kategorije nagradnog fonda od 2,4 milijuna USD, na kojem će pobjednica zaraditi 900 bodova i 503.725 USD. Među nositeljicama od prvih 16 na svijetu nedostaje tek Amerikanka Serena Williams.

U slučaju pobjede nad Vandeweghe Donna Vekić bi u drugom kolu igrala protiv pobjednice dvoboja 9. tenisačice svijeta Amerikanke Sloane Stephens i Estonke Anett Kontaveit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna Ćorić je u statusu 3. nositelja ATP turnira u Shenzhenu te je time i slobodan u prvom kolu, s obzirom na to da su u glavnom ždrijebu 28 tenisača. U 2. kolu naš Davis Cup reprezentativac čeka pobjednika iz dvoboja 23-godišnjeg Britanca Camerona Norrieja i domaćeg igrača s pozivnicom, 27-godišnjeg Di Wua. Ni s jednim od njih Ćorić se nije susretao na ATP turnirima, već samo na ITF Futuresima u počecima karijere.

Opravdaju li obojica svoje statuse nositelja, 21-godišnji Zagrepčanin bi u četvrtfinalu za suparnika imao Kanađanina Denisa Shapovalova. Prvi nositelj u Shenzhenu je Belgijac David Goffin, a Grk Stefanos Tsitsipas je u statusu drugog nositelja. Ćorić je u gornjem dijelu ždrijeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.