Vekić srušila Gauff za četvrtfinale Olimpijskih igara!

Pariz, 28.07.2024 - Meč teniskog turnira Olimpijskih igara Pariz 2024, koji se igra na terenima Roland-Garrosa između Done Vekić i Lucie Bronzetti. Na slici Dona Vekić. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Sjajnom igrom i velikim preokretom u prvom setu najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u četvrtfinale olimpijskog turnira svladavši drugu nositeljicu, Amerikanku Coco Gauff sa 7-6 (7), 6-2 nakon dvosatne borbe na stadionu Philippe Chatrier u Roland Garrosu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga tenisačica svijeta i finalistica Roland Garrosa iz 2022. u prvom je setu povela sa 5-2 i u osmom gemu imala set-loptu. No, od tog trenutka Donna Vekić je osvojila 11 od sljedećih 12 poena te izjednačila na 5-5.

Još jednom je hrvatska tenisačica bila suočena s gubitkom prvog seta u “tie-breaku”, u kojem je Gauff povela sa 6-4, ali je Vekić na to odgovorila s tri uzastopna poena.

Na svoju prvu set-loptu Donna je napravila dvostruku pogrešku, ali je to nije izbacilo iz ritma. S nova dva poena završila je prvu dionicu meča koja je trajala čak 70 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Coco Gauff je pokušala doći do preokreta i prva je napravila “break” u drugom setu te povela sa 2-1. Kasnije će se pokazati da je to bio posljednji gem za aktualnu pobjednicu US Opena.

Vekić je odmah vratila “break” pa nanizala još dva gema za vodstvo 4-2. Presudnim se pokazao sedmi gem u kojem je 28-godišnja Osječanka spasila tri povezane “break-lopte” (0-40) i povela sa 5-2.

Neobranjivim napadima Vekić je potom došla do tri meč-lopte i na drugu uspjela doći do jedne od najvećih pobjeda u karijeri, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za plasman u polufinale hrvatska tenisačica će igrati protiv bolje iz dvoboja Ukrajinke Marte Kostjuk i Grkinje Marije Sakkari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.