Veleslalom: Filip Zubčić 27. nakon prve vožnje u Val d’Isereu

Foto: fah

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić završio je na 27. mjestu prvu vožnju veleslaloma za Svjetski kup u francuskom Val d’Isereu, a za najbržim, Austrijancem Marcelom Hirscherom zaostao je 2.25 sekundi, dok je drugi hrvatski predstavnik Elias Kolega odustao nakon prvog prolaznog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji skijaš svijeta trebao je 56 sekundi i 74 stotinke za svladavanje prve vožnje drugog veleslaloma sezone, a najbliži pratitelji su mi Nijemac Stefan Luitz sa 10 stotinki zaostatka (56.84) i Francuz Alexis Pinturault (56.86) koji je zaostao 12 stotinki. Unutar pola sekunde zaostatka su još trojica skijaša Norvežanin Henrik Kristoffersen (0.31), Francuz Mathieu Faivre (0.38) i Šveđanin Matts Olsson (0.41),

Filip Zubčić je neposredno prije prvog prolaznog vremena napravio veliku pogrešku koja ga je koštala boljeg plasmana. U donjem dijelu staze je bio brz i precizan te je zahvaljujući tome izborio mjesto u drugoj vožnji i priliku za osvajanje novih bodova. Filipu će na ruku ići što će u drugoj vožnji na stazu ići sa boljim startnim brojem nego što je bio slučaj u prvoj. Tada je startao kao 19., a sada će kao četvrti.

Druga vožnja započinje u 12.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.