Velika Britanija nadomak osvajanja Davis Cupa, prvog nakon 1936. godine

epa04978076 Andy Murray of Britain in action against John Isner of the USA during their match in the Shanghai Masters tennis tournament at the Qi Zhong Tennis Center in Shanghai, China, 15 October 2015. EPA/ROLEX DELA PENA

Teniska reprezentacija Velike Britanije stigla je nadomak osvajanja Davis Cupa nakon što je nakon subotenje igre parova povela sa 2-1 protiv Belgije u finalu koji se igra u Gentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi bod Velikoj Britaniji osigurala su braća Andy i Jamie Murray koji su svladali Stevea Darcisa i Davida Goffina sa 6-4, 4-6, 6-3, 6-2.

Britancima za 10. naslov u najjačem momčadskom teniskom natjecanju, a prvi nakon 1936. godine, nedostaje još jedan bod u dva nedjeljna pojedinačna dvoboja.

Prvi bi na teren u nedjelju trebali izaći prvi igrači obje reprezentacije David Goffin i Andy Murray, a u slučaju Murrayeve pobjede drugi igrač svijeta će ostvariti veliki podvig, jer bi u tom slučaju pobijedio u svih 12 ovogodišnjih “živih” mečeva svoje reprezentacije i tako praktički sam donio naslov svojoj zemlji. Murray je pobijedio u svih sedam dosada odigranih pojedinačnih mečeva, te u sve četiri igre parova u kojoj nastupa s bratom Jamiem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko Goffin uspije pobijediti Murraya i poravnati na 2-2 o pobjedniku ovogodišnjeg Davis Cupa odlučivao bi peti susret u kojemu bi se, kako sada stvari stoje, trebali igrati Ruben Bemelmans za Belgiju i Kyle Edmund za Veliku Britaniju.

Belgija dosada niti jednom nije osvojila Davis Cup.

Belgija – Velika Britanija 1:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petak:

David Goffin – Kyle Edmund 3-6, 1-6, 6-2, 6-1, 6-0

Ruben Bemelmans – Andy Murray 3-6, 2-6, 5-7

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subota:

Steve Darcis/David Goffin – Andy Murray/Jamie Murray 4-6, 6-4, 3-6, 2-6

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.