Velika nagrada Njemačke: Pobjeda Verstappena, Mercedesi bez bodova

Foto: fah

Nizozemski vozač Max Verstappen (Red Bull – Honda) postao je pobjednikom Velike nagrade Njemačke, 11. utrke ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva formule 1, koju su obilježila brojna izlijetanja i incidenti, a po prvi put u ovoj sezoni bez bodova su ostala obojica vozača Mercedesa, Britanac Lewis Hamilton i Finac Valtteri Bottas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton je vodio do 30. kruga, kad je prvi put imao “bliski susret” s ogradom i totalno promašeni ulazak u boks, u kojem je proveo više od minute. Britanac se nakon toga još jednom izvrtio na stazi te na kraju završio na 11. mjestu.

Bottas je izletio u 58. krugu i završio utrku.

Pogreške vodećeg dvojca najbolje je iskoristio Verstappen i stigao do svoje sedme pobjede u karijeri, a najveći skok napravio je Nijemac Sebastian Vettel u Ferrariju, koji je startao iz zadnjeg reda, a utrku završio kao drugi, nakon što je u posljednjih šest krugova ušao kao peti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće mjesto osvojio je Rus Danil Kvjat u Toro Rossu.

Hamilton sa 223 boda i Bottas sa 184 zadržali su se na vodeća dva mjesta redoslijeda vozača, ali se trećeplasirani Max Verstappen približio Fincu na 23 boda zaostatka. Sebastian Vettel je osvojio i 19 bodova, jer je dobio bonus bod za najbrži krug i sa 142 boda drži četvrto mjesto.

Već za tjedan dana na rasporedu je 12. od 21 utrke ovogodišnjeg kalendara SP-a formule 1, a vozit će se na Hungaroringu za Veliku nagradu Mađarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.