Veliki intervju Andreja Kramarića za njemačke medije: ‘Ako prođemo skupinu na Svjetskom prvenstvu može biti svašta’

Foto: fah

Nogometaši velikog iznenađenja Bundeslige, Hoffenheima, porazom od Stuttgarta u prošlom kolu propustili su osigurati plasman u Ligu prvaka iduće sezone, a o čemu se donedavno nitko nije usudio ni sanjati. Hrvatski napadač, Andrej Kramarić, koji ove godine igra u odličnoj formi, propustio je na početku utakmice realizirati zicer te tako tijek dvoboja odvesti u drugom pravcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi izborili plasman i Ligu prvaka igrači Hoffenheima morat će u posljednjem kolu pobijediti Borussiju Dortmund te se nadati da će  Bayer u Leverkusenu ostvariti rezultat koji bi im išao na ruku. Naime, momčad Tina Jedvaja ne smije slaviti protiv Hannovera s tri gola većom razlikom nego Hofenheim eventualno dobiju jaku Borussiju. Ako Hoffenheim ne pobjedi preskočit ih na ljestvici mogu Leipzig te već spomenuti Bayer.

Kramarić je još jednom, ovog puta u velikom intervjuu za Kicker, prokomentirao činjenicu da je nedavno zabio svoj prvi hat-trick u Bundesligi.

“Nisam sačuvao ni loptu niti posebno spremio dres nakon svog prvog bundesligaškog hat-tricka. Kad sam se sjetio, već je bilo kasno. Čekam utakmicu u kojoj ću zabiti četiri pogotka, haha! Imam spremljenu loptu nakon hat-tricka u Europskoj ligi 2014. za Rijeku protiv Feyenoorda, kao i kad sam u HNL-u zabio pet golova u jednoj utakmici…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako igra sjajno ove godine hrvatski napadač kako ovo ipak nije njegova najbolja godina.

”Nikako! Još nisam dosegao svoj maksimum, a najviše mi nedostaje konstantnost. Normalno je imati uspone i padove, kao i svi drugi, ali niz od 18 utakmica bez pogotka je ipak malo predug i jedan od razloga zašto mi ovo nije najbolja godina.”

Karamarić tvrdi da nije čovjek koji stalno pazi što jede i kako živi, izlazi van te živi malo drugačijim životom od nekih nogometaša. Na pitanje tko je favorit finala Lige prvaka Kramarić tvrdi da je to ovog puta engleski Liverpool.  Nogometaš Hoffenheima smatra kako u ovom trenutku Liverpool ima veći duh te energiju od umornog i praznog Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od koga je naslijedio konstituciju?

“Od oca koji je također bio nogometaš. No, igrao je amaterski nogomet iako je bio talentiraniji od mene, a u prilog mu nisu išli ni problemi s koljenom. Majka nije imala velike veze sa sportom. U djetinjstvu smo stalno igrali nogomet vani i bilo nam je ljepše nego današnjoj djeci, koji su stalno za kompjutorima. Iako smo i mi tad već imali mobitele.”

S obzirom kako je ove sezone igrama u Hoffenheimu skrenuo pozornost na sebe pitanje je hoće li i ostati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Volim ovaj klub, infrastruktura je jednostavno savršena, ali nema još žurbe oko novog ugovora.”

Naravno, bilo je i pitanje glede nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Rusiji. S obzirom na formu Kramarić će sasvim sigurno biti u najužim kombinacijama izbornika Zlatka Dalića.

“Hrvatska na SP-u ima tešku skupinu, ali ako je prođemo, može biti svašta. Iznenađenje SP-a? To smo mogli biti i na Euru, ali je Portugal imao više sreće. Bila je to idealna prilika da napravimo nešto veliko. Nadam se da ćemo mi imati malo takve sreće na ovom natjecanju. Favorit je Brazil, ako Neymar bude posve spreman.”

Hoće li biti u prvih 11 na SP-u?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarić je dao kratak, ali jasan odgovor.

”Nadam se da moje brojke govore za mene…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.