(VIDEO) Bad Blue Boysi traže pravdu: Tko je odgovoran za smrt Frane Despića?

Foto: snimka zaslona

Prije nekoliko dana Bad Blue Boysi održali su mimohod i protest zbog ubojstva Frane Despića, 18-godišnjeg mladića,sina stradalog branitelja, koji je ubijen još 2008. godine, ali nitko nije odgovarao za njegovu smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prije nekoliko dana, nakon više od devet godina, Aleksandar Koprenica oslobođen je obnovljenom postupku optužbi da je 2008. uslijed masovne tučnjave u parku Ribnjak ubio tada 18-godišnjeg Franu Despića.

Frane je u masovnoj tučnjavi u praku Ribnjak uboden sedam puta, prerezan mu je vrat, a slomljena su mu i rebra. Kako su izvještavali mediji policiji se u pratnji oca predao i Aleksandar Koprenica, tada u dobi od 23 godine. Navodno je priznao da je ubo Franu, te je istražitelje odveo do koša za smeće u koji je odbacio nož koji je te večeri imao sa sobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije toga puno toga se preokrenulo, na nožu nije bilo otisaka ni tragova krvi, nitko od 30 prisutnih nije rekao da je vidio trenutak uboda, a vještačenja su pokazala da nema dovoljno konkretnih dokaza. Tužiteljstvo je provelo nekoliko različitih vještačenja no nikad se nisu pojavili konkretni rezultati koji bi osudili Koprenicu. Kasnije su se pojavile i informacije da Koprenica ubojstvo nikada nije priznao, a poslije se branio šutnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.