(VIDEO) Čile u finalu Copa Americe

Nogometaši Čilea plasirali su se u finale Copa Americe po prvi put nakon 1987. godine, nakon što su noćas u polufinalu u Santiagu pobijedili Peru s 2:1, a oba gola za Čile postigao je suigrač Ivana Strinića, Eduard Vargas, u 42. i 64. minuti, od kojih je ovaj drugi prava golčina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peru je do jedinog pogotka došao u 60. minuti zahvaljujući autogolu Garyja Medela. Međutim, dvoboj su kao i skoro svaki do sad na ovogodišnjoj Copi obilježila naguravanja igrača i sudačke pogreške. Utakmicu je trebao suditi Bolivijac Raul Orozco, no kako je poznat animozitet između Perua i Bolivije, delegiran je novi sudac, Jose Argote, koji je već u 20. minuti pokazao dvojbeni crveni karton Peruancu Carlosu Zambranu.

Osim crvenog kartona za koji sami procijenite da li je opravdan ili ne, Peruancima je poništen i pogodak nakon dvojbenog zaleđa, kad je Vargas poentirao na Pizarrov ubačaj. Uostalom, sve pogledajte u video prilogu koji vam donosimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale na domaćem terenu je cilj o kojem smo sanjali, no Peru nas je jako namučio. Od svih utakmica na Copi ova nam je bila najzahtjevnija. A pred nama je ništa lakši finale. Moramo se oporaviti i pronaći formu iz prethodnih utakmica“, rekao je izbornik Čilea, Jorge Sampaoli, prenosi Goal.com.

Domaćin Čile će se za prvi naslov na Copa Americi boriti protiv pobjednika drugog polufinalnog susreta između Argentine i Paragvaja, koji se igra u srijedu ujutro po hrvatskom vremenu (01.30 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.